L’Orquestra Simfònica Sant Cugat porta “Els Planetes” de Holst al teatre Auditori

23/03/2019 – REDACCIÓ /

Aquest any 2019 es commemora el 50 aniversari de l’arribada de l’home a la lluna (1969). Per aquest motiu l’Orquestra Simfònica Sant Cugat proposa “un viatge per l’espai”, amb una de les peces més impactants i espectaculars escrita a inicis del segle XX: “Els Planetes”, de Gustav Holst. Es tracta d’una obra per a gran orquestra simfònica i cor de veus blanques, que li donen un aire misteriós i inquietant, sobretot quan s’arriba al planeta Neptú, a prop de la frontera imaginària entre el sistema solar i l’univers exterior.

El concert, dirigit per Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, va omplir aquest dijous el Teatre-Auditori i es representarà també diumenge 24 de març al Teatre-Auditori La Massa de Vilassar de Dalt. En totes dues actuacions hi participarà el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya, dirigit per Òscar Boada.

Gustav Holst va escriure la suite “Els Planetes”, la seva obra més popular, entre els anys 1914 i 1916. “L’obra s’estructura en set moviments, un per a cada planeta. Alguns moviments com Mart, per la seva energia i fins i tot violència, o Venus, justament pel contrari: per la seva bellesa i serenor. Fins i tot alguns compositors de música cinematogràfica han estat acusats de plagi per haver-se “inspirat” una mica massa en la partitura de Holst, com és el cas de John Williams en alguns fragments de la banda sonora de “Star Wars” o Hans Zimmer a “Gladiator”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar