Lubrizol modificarà parcialment la seva activitat i s’aixecaran les limitacions urbanístiques i d’activitat al Polígon de Can Calders

(18/10/2022 –  Redacció)  

L’empresa Lubrizol, l’Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat estan negociant el futur d’aquesta planta química del Polígon de Can Calders. La presència d’aquesta empresa estava bloquejant l’obertura de nous negocis i establiments des de fa 8 anys en aquest espai arran d’un canvi a una normativa europea, que establia un radi de més de 200 metres al voltant d’empreses químiques d’aquest tipus.

La Generalitat va prorrogar la seva llicència automàticament el 2016 i l’Ajuntament ho va recórrer als tribunals. Fa dos anys El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar nul·la la renovació de la llicència, però l’activitat a l’empresa i les limitacions a la zona van continuar.
Ara, sembla que la situació s’ha pogut desencallar. La intenció de les tres parts implicades és que Lubrizol pugui continuar amb la seva activitat però reduint l’emmagatzematge dels productes químics considerats perillosos per la normativa europea. Si finalment s’arriba a un acord, es podran aixecar les limitacions urbanístiques i d’activitat al polígon de Can Calders. Un primer pas s’ha donat al darrer ple municipal, on tots els grups han votat a favor de la dació de compte de la sentència ferma dictada en el recurs contenciós administratiu d’aquest cas.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar