L’ús de la mascareta és obligatori al transport públic

04/05/2020 – REDACCIÓ /

L’ús de la mascareta és obligatori en el transport públic des d’aquest dilluns 4 de maig. Aquest dilluns el govern espanyol ha començat a distribuir 14,5 milions de mascaretes en nòduls de transport, municipis i entitats socials de l’Estat coincidint amb la primera fase de desconfinament.

Metro de Barcelona aquest dilluns 4 de maig Foto:ACN

Pel que fa al transport públic urbà, l’Ajuntament de Sant Cugat ha assegurat que és obligatori l’ús de la mascareta, s’ha de mantenir una distància de 2 metres i l’aforament serà del 50%.

Segons FGC, l’ús de mascareta és obligatori mentre s’utilitzi el transport públic, tant a dins dels vehicles com a les estacions, parades i passadissos. També són recomanables els guants.

Un total de 15.000 efectius faran el repartiment de mascaretes en més de 3.500 punts de distribució per promoure l’ús de mascaretes al transport públic, on ha passat a ser obligatori. D’altra banda, es repartiran als municipis en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), els ajuntaments, les diputacions provincials i consells insulars. A més, se’n donaran a Càritas, Creu Roja i al Comitè Espanyol de Representats de Persones amb Discapacitat (CERMI) perquè les reparteixin, segons ha informat l’executiu.

En roda de premsa, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar que es tornaran a repartir 6 milions de mascaretes als principals nusos de transport públic d’arreu de l’Estat, 7 milions més a les federacions de municipis i províncies i 1,5 a organitzacions com Càritas o Creu Roja.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar