Mercadona reobre el supermercat de la rambla del Celler amb dues plantes

(27/11/2023 – Redacció)

Després d’uns mesos d’obres, ha reobert al públic el Mercadona de la rambla del Celler. Aquest supermercat fins ara ocupava la planta baixa de les galeries Celler Centre i ara, la cadena de supermercats valenciana ha ampliat la seva superfície fins a ocupar les dues plantes.

El centre disposa d’un espai de reciclatge, aparcaments per a cotxes elèctrics i conveni amb entitats per reaprofitar aliments. A la planta de carrer hi ha un aparcament per a patinets elèctrics, un nou servei de menjar per endur i productes frescos, mentre que a la inferior es troba la peixateria i la resta de productes.

El Mercadona del c/ Valldoreix tancarà
El centre dona feina a 51 persones. A l’estiu, quan van començar les obres els treballadors es van reubicar a la resta d’establiments del grup a la ciutat, que a hores d’ara, són quatre establiments: el que s’acaba de reinaugurar a la rambla del Celler, el del Mercat de Mira-sol, el del Mercat de Volpelleres i el carrer de Valldoreix. Tot i això, aquest darrer tancarà en breu les seves portes i els treballadors es tornaran a reubicar a botigues de Sant Cugat i de municipis propers.

Botiga ecoeficient
Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s’han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l’aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L’horari d’obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d’octubre a maig (horari d’hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d’estiu). Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors
Addicionalment, amb l’objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l’ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Institut de Biomecànica de València. També disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, està completament connectat tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l’autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l’ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Nou model al Vallès Occidental
Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient al Vallès Occidental l’abril del 2017 amb la reforma del supermercat ubicat al carrer Blasco de Garay a la ciutat de Sabadell. Des del 2017 i fins avui, la companyia ha invertit 114 milions d’euros en la reforma de 16 supermercats i l’obertura de 8 nous (bé sigui obertura neta como ara el supermercat Mercadona al centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès, o bé supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s’adaptaven als estàndards de qualitat que requereix el nou model).

En total té 36 supermercats al Vallès Occidental, 24 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient en una clara aposta per potenciar el comerç urbà, a més de gaudir de barris amb un teixit comercial més ampli que generi sinèrgies entre tots.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar