Més de 17.000 alumnes tornen a les aules de Sant Cugat

(05/09/2022 – ACN)  

Aquests dilluns han tornat a les classes prop de 17.663 alumnes santcugatencs de 0 a 16 anys, en un nou curs escolar marcat per l’avançament d’una setmana del calendari però també per la gratuïtat de l’I2 a les escoles bressol municipals i l’augment de places a l’ensenyament públic de Sant Cugat. Moltes novetats però, sense dubte, la principal és la tornada a la normalitat i la il·lusió d’altres anys, sense mascaretes ni mesures covid.

Jordana reduïda al setembre
El curs s’ha adelantat una setmana però en contraprestació durant tot aquest mes, els alumnes faran jornada reduïda de les nou del matí a la una del migdia. Es garantirà el servei de menjador i a la tarda, els alumnes podran quedar-se a l’escola en l’horari habitual fent activitats que no suposaran cap cost extra per a les famílies.

Gratuïtat de l’I2
Una altra novetat significativa és que el curs d’Infantil 2, l’antic P2, serà ara gratuït. Continuarà sent opcional i s’impartirà a les llars d’infants públiques. A les privades es concediran subvencions equivalents. Les llars d’infants municipals de Sant Cugat han ampliat la seva oferta amb 22 noves places en aquesta franja per intentar satisfer la demanda. D’altra banda, la Generalitat també subvenciona part del cost de les places d’I2 en centres privats. També s’han creat 165 places més a FP i PFI i s’ha obert una segona línia d’Infantil 3 a l’escola la Floresta.

Nova zonificació
Sant cugat estrena aquest curs un nou sistema de zonificació escolar i d’adscripció als instituts, ara amb 5 zones.L’Ajuntament valora positivament els resultats de les preinscripcions de primària i ESO amb aquest nou sistema. Uns canvis que es van consensuar en el marc del Consell escolar municipal i van comptar amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat.

Reducció de ràtio
Aquest nou curs també començaran a reduir-se les ràtios a 20 alumnes per classe. Una reducció que començarà a aplicar-se als grups d’Infantil 3 perquè progressivament, durant els anys successius, aquesta ràtio s’estengui als diferents cicles a mesura que els alumnes vagin passant de curs.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar