Més de 400 alcaldes demanen la llibertat dels presos polítics

11/02/2019 – Josep Lluís Silva /

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) va reunir diumenge al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona més de 400 alcaldes i alcaldesses, entre els quals hi era l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny. Els batlles van reclamar “un judici just i imparcial” i “l’alliberament immediat” dels presos polítics abans del judici sobre l’1-O.

llibertat-presos-politics
Foto de l’acte al Saló de Cent dels 400 alcaldes i alcaldesses

El president de l’ACM, David Saldoni, va reivindicar la transversalitat de l’acte i va destacar que “volem refermar la nostra capacitat d’unir ciutats grans i petites, pobles d’interior i de costa, de plana i de muntanya. Més enllà dels diferents matisos ideològics, més enllà de les diferències de com governar els nostres pobles i ciutats, més enlllà de com encarem el darrer tram dels nostres mandats, avui hi som tots i totes. Avui demostrem altra vegada que el món local és capaç d’unir-se, d’anar plegats, de fer pinya, de ser un. Els ajuntaments representem la més absoluta transversalitat de la societat catalana”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va agrair la presència dels alcaldes i alcaldesses d’arreu del pais al Saló de Cent, i també va reivindicar la defensa dels drets i llibertats fonamentals.

A l’acte també hi va participar Laura Masvidal, en representació de l’Associació Catalana pels Drets Civils. Sis alcaldes i alcaldesses de diferents sensibilitats polítiques (PSC, Democrates, Catalunya en Comú, ERC, PDeCAT i CUP) van llegir un manifest conjunt de suport a tots els dirigents polítics i socials “perseguits amb acusacions infundades”. També expressa que posar urnes no és cap delicte, que cal una solució política i democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya amb un diàleg sense condicions, i que el món local sempre treballarà per assegurar l’exercici dels drets i llibertats de la ciutadania des d’actituts pacífiques i amb respecte als valors democràtics.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va fer un tweet refermant la postura del manifest en defensa de la unitat dels municipis per la democràcia i les llibertats dels presos polítics.

Unitat del municipalisme català per la llibertat, la justícia i la democràcia @ACM948. A poques hores del judici hi som i hi serem. Amb els presos i les preses polítiques , amb els exiliats i les exiliades, amb les seves famílies pic.twitter.com/By8EilGaXS

— Carmela Fortuny (@Carmela_Fortuny) 10 de febrer de 2019

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar