Milers de palmes i palmons omplen la plaça d’Octavià per celebrar un Diumenge de Rams cada any més multitudinari

(2/04/2023 – Redacció)   

Aquest diumenge els santcugatencs van tornar a celebrar la benedicció de rams omplint la plaça d’Octavià amb milers de palmes i palmons. Com marca la tradició, els padrins regalen les palmes i els palmons als seus fillols per poder anar a la plaça d’Octavià a rebre la benedicció. Es tracta d’una d’aquelles ocasions en que la plaça d’Octavià es queda petita per a acollir a tothom qui vol participar.

La tradicional benedicció de Diumenge de Rams és una de les celebracions de la parròquia que més persones aplega a Sant Cugat. Commemora l’entrada de Jesús a Jerusalem abans de la seva Passió, quan segons l’Evangeli els ciutadans el van rebre amb els honors que es reservaven a les grans personalitats, beneint-lo i lloant-lo mentre agitaven fulles de palma i rams d’olivera i llorer.

En el passat el Diumenge de Rams era  una celebració multitudinària a molts països d’Europa com Alemanya, Itàlia,  Polònia o Portugal. Tot i que en els darrers anys ha perdut importància arreu, a Sant Cugat la tradició es manté amb plena vitalitat.

La benedicció de Diumenge de Rams de la Plaça Octavià marca l’inici de la Setmana Santa  de Sant Cugat. Set dies d’actes religiosos on destaquen la Missa de la Cena del Senyor i la Vetlla de dijous Sant, el Via Crucis i la Passió per Infants de divendres 7 d’abril, les cantades de Caramelles de diumenge i dilluns, i la Mona de Pasqua. Un seguir d’activitats que podeu consultar al web la Parròquia de Sant Pere d’Octavià.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar