Mor el pintor i escriptor Joan Tortosa, fill predilecte de Sant Cugat

(2/01/2023 – Redacció)   

El fill predilecte de Sant Cugat, pintor i escriptor Joan Tortosa Saperas ha mort als 93 anys. El 2002 va ser reconegut amb el premi Santcugatenc de l’any i el 2017 se’l va nomenar com a fill predilecte de la ciutat.

Artista polifacètic i gran coneixedor de Sant Cugat, Joan Tortosa va dedicar múltiples exposicions a la ciutat en especial al claustre, del que es definia com “un enamorat”. És l’autor de diversos llibres dedicats a la ciutat, el darrer, ‘D’allà fins aquí, Sant Cugat a peu de carrer’, un repàs històric al darrer segle de la nostra ciutat a través dels seus ulls.

Però sens dubte, una de les seves aportacions més grans a la cultura popular de Sant Cugat va ser el disseny dels Gegants de la ciutat, que li va encarregar l’alcalde del moment el 1986 i que es van presentar en societat durant la primavera del 87.

Joan Tortosa també va destacar en el món del teatre recuperant i adaptant l’obra de teatre ‘Les espardenyes de cal Roc’ estrenada a Sant Cugat amb molt èxit el 1921 i que s’hauria perdut sense la seva intervenció. L’obra es va reestrenar durant la inauguració del Teatre-Auditori del 1993 dins l’espectacle coral ‘Històries de Sant Cugat’.

La vetlla de Joan Tortosa es farà al Tanatori de Sant Cugat avui dilluns de 18.30 h a 20.30 h i demà dimarts des de les 9 h del matí fins a l’hora de la cerimònia a les 15.30 h.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar