Noves mesures de desescalada per al comerç local de Sant Cugat

17/05/2020 – REDACCIÓ /

El Ministeri de Sanitat ha atès les demandes de la Generalitat de permetre al comerç local obrir les portes sense cita prèvia, encara que en una regió sanitària en fase 0 de desconfinament. Segons ha publicat aquest dissabte el Govern espanyol al BOE, podran obrir al públic tots els establiments i locals comercials de venda al detall i d’activitats de serveis professionals de menys de 400 metres quadrats que haguessin hagut de tancar les portes amb la declaració de l’estat d’alarma.

santcugat-comerç

D’aquesta manera, a partir d’aquest dilluns 18 de maig podran obrir tots els establiments comercials de la ciutat que reuneixin aquests requisits de metres quadrats de superfície.

No obstant això, el decret llei que ha aprovat l’executiu espanyol afegeix que si el local supera els 400 metres quadrats, es podrà obrir el local si es limita l’espai de venda al públic d’aquesta superfície.

A més, tots els comerços i establiments comercials hauran de seguir uns requisits.

Requisits per a l’obertura al públic de comerços

L’aforament total al local no podrà superar el 30% i, en el cas dels locals amb dues plantes, aquesta capacitat s’haurà de complir en cadascuna de les plantes.

D’altra banda, a l’interior dels comerços els clients hauran de mantenir la distància de dos metres i en el cas de no poder-se mantenir, només podrà entrar un client al local.

A més, els comerços hauran d’establir un horari d’atenció preferent per a les persones més grans de 65 anys.

Tots aquests locals comercials podran oferir un servei de recollida de la compra per internet o per telèfon sempre que es garanteixi una recollida esglaonada i sense aglomeracions a l’interior del local.

Concessionaris de cotxes, ITV i centres de jardineria

També s’especifiquen mesures concretes per als concessionaris de cotxes i altres comerços. Així mateix, podran tornar a obrir al públic, mitjançant la utilització de la cita prèvia, els concessionaris d’automoció, les estacions d’inspecció tècnica de vehicles i els centres de jardineria i vivers de plantes sigui quina sigui la seva superfície útil d’exposició i venda.

Tornen a obrir les administracions de loteria

Igualment podran obrir de nou al públic les entitats concessionàries de joc públic d’àmbit estatal, a excepció d’aquelles que es troben ubicades dins de centres comercials o parcs comercials, sense accés directe i independent des de la via pública.

Recordem que l’Ajuntament de Sant Cugat ha obert un servei per assessorar els empresaris a adequar els seus establiments a la nova situació post COVID-19 i un altre per reduir el consum energètic.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar