Ocupen el magatzem dels Castellers per obrir un casal de joves

(1/5/2024 – Redacció)

Un grup de joves ha ocupat l’antiga seu social dels Castellers de Sant Cugat per a obrir el que han denominat com a “un nou casal de joves de Sant Cugat”. Sota el nom de “La Causa”, aquest casal ocupa un local de propietat municipal que els Castellers encara feien servir com a magatzem. En un comunicat, els Gausacs han explicat que aquest local encara guarda “documentació oficial, arxius històrics i records” de l’entitat i que, tot i que el conveni de cessió va vèncer el 2022, estaven en negociacions amb l’Ajuntament per continuar utilitzant-lo.

La junta directiva dels Castellers de Sant Cugat: “És inexplicable el trasbals que ha suposat aquesta notícia a la colla, i demanem que els ocupants es replantegin l’ocupació d’aquest espai dels Castellers de Sant Cugat, per a poder-ne continuar fent l’ús que ens és permès, fins a la firma d’una pròrroga del conveni”.

Els joves van fer pública l’ocupació en un acte públic on van afirmar que van ocupar aquest local perquè era propietat de l’Ajuntament i estava “en desús des de fa massa temps”. Des del col·lectiu denuncien una falta d’espais per a joves autogestionats a la ciutat i es solidaritzen amb tots els col·lectius i entitats de la ciutat que “no tenen o perdran d’aquí a poc el seu espai”. Des del col·lectiu han informat que a partir d’aquesta mateixa setmana començaran a dur a terme activitats per donar a conèixer aquesta iniciativa.

L’alcalde, Josep Maria Vallès, es va reunir la mateixa tarda de l’ocupació amb el col·lectiu La Causa per escoltar les seves peticions, oferir-los diàleg i demanar-los la desocupació d’aquest espai.

Josep Maria Vallès, alcalde: “Vaig anar-hi perquè volia escoltar les demandes del col·lectiu La Causa i enraonar amb ells. Els vaig dir que podia entendre les seves peticions, però que ocupar per la força un espai públic no és la manera de fer les coses. A més, aquest espai té una utilitat concreta per una altra entitat de la ciutat, que són els Castellers de Sant Cugat “Gausacs”. De fet, els mateixos Gausacs, en un comunicat han lamentat aquest fet i demanen recuperar aquest espai.

La intenció de l’ajuntament és facilitar als Castellers un nou local per a fer-lo servir de magatzem i després habilitar el local de la rambla de can Mora per “donar sortida a una funció solidària de ciutat” de les moltes peticions que reben per part de les entitats. L’alcalde els va oferir “una via de diàleg sempre que prèviament abandonessin el local ocupat”. Una proposta que, segons el govern municipal, el membres col·lectiu no ho va acceptar.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar