Okupació a Sant Cugat: problema estructural o casos aïllats?

22/09/2020 – Eva Jou /

Ciutadans considera “necessari” elaborar un Pla Municipal contra l’okupació il·legal d’habitatges. És per això que al primer ple ordinari del nou curs polític, la formació taronja ha presentat una moció, que no ha tirat endavant, en contra d’aquesta pràctica.

La formació santcugatenca percep que hi ha hagut un increment dels delictes d’okupació d’habitatges durant els últims anys. Amb el Pla Municipal contra l’okupació il·legal que proposen, volen assegurar el “retorn” de les propietats ocupades il·legalment als seus “legítims” propietaris. A més, Ciutadans vol “reforçar” les mesures per vetllar per la seguretat veïnal davant l’okupació il·legal. Per exemple, mitjançant la creació d’una Unitat de Policia local destinada al patrullatge preventiu d’aquelles zones que ja estan afectades per l’okupació.

Imatge de la sessió ordinària del Ple del 21 de setembre del 2020

El govern, en contra del Pla
La moció presentada per Ciutadans ha estat rebutjada al ple ordinari del mes de setembre. A l’hora de votar s’ha separat en dos blocs i l’equip de govern ha votat en contra en ambdues ocasions, amb la qual cosa, la moció ha estat denegada.

El regidor de Cohesió Territorial i Habitatge, Francesc Duch (ERC), considera que l’okupació “no és un problema” a Sant Cugat, al·legant que el nombre total d’habitatges ocupats és de 60. D’aquests, assegura, “11 són a La Floresta, 11 a Valldoreix, 13 a Les Planes, 18 al nucli urbà de Sant Cugat, 6 a Mira-sol i 1 a Can Barata”. Duch també afegeix que “es comptabilitzen 30 casos menys que fa 3 anys”.

En la mateixa línia, el regidor de Participació i Barris, Marc Simarro (CUP), ha dit que es tracta d’un problema “estructural” que neix de la dificultat de tenir accés a l’habitatge. “L’okupació sorgeix de la necessitat, no és un plaer”, conclou Simarro.

Per part del PSC, el regidor de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, també ha fet referència al dret a l’habitatge com a principal problemàtica. Diu que, avui en dia, les administracions “no poden garantir” un habitatge digne a les persones sense recursos i afegeix que, per aquest govern, l’habitatge és “un dret” i “una prioritat”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar