On es manté encara la mascareta? Farmàcies i transport públic sí però no a les andanes

(20/04/2022 – Redacció)  

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres al matí el reial decret que estableix la fi de l’obligatorietat de dur mascareta en interiors, amb algunes excepcions. Però, quan serà encara obligatori el seu ús?

  • En avions, trens i autobusos, així com transports públics de viatgers i els espais tancats de bucs i embarcacions on no es pugui mantenir la distància de seguretat.
  • Treballadors i visitants de residències i centres sociosanitaris en zones compartides, però no els residents.
  • Centres, serveis i establiments sanitaris, com poden ser els hospitals o les farmàcies.

A més la mascareta no serà obligatòria en andanes i estacions de viatgers.

Tot i que s’elimina l’obligatorietat de manera general, el reial decret recomana el seu ús per a les persones vulnerables, així com també en els espasi tancats d’ús públic on les persones hi romanen durant un temps perllongat, en esdeveniments multitudinaris o en trobades privades segons la vulnerabilitat dels participants.

Imatge d’arxiu: Farmacèutica venent un test d’antigen en una farmàcia

En l’entorn laboral, els responsables de prevenció de riscos laborals els podran determinar la necessitat de continuar fent ús de la mascareta, d’acord amb una avaluació del risc

El Ministeri de Sanitat justifica la decisió per l’evolució actual de la pandèmia de la covid-19, amb una taxa de vacunació per sobre del 92% entre els majors de 12 anys i un nivell de risc baix pel que fa als indicadors en la major part del territori. Afegeix que la gravetat de la malaltia ha baixat molt i actualment la taxa d’hospitalització ha passat del 7% en l’onada epidèmica de desembre a febrer del 2020 a l’1,19% entre desembre de 2021 i març del 2022. Els ingressos en UCI han passat del 0,67% al 0,06%, mentre que la letalitat ho ha fet de l’1,46% al 0,19%. Per últim, apunta que la pressió assistencial també s’ha reduït considerablement.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar