Per què es va manifestar a Sant Cugat el moviment “Recuperem la ciutat”?

13/06/2020 – REDACCIÓ /

Cridant proclames ecologistes i darrere d’una pancarta amb el lema “Recuperem la ciutat”, unes 200 persones convocades pel moviment ciutadà amb el mateix nom es van manifestar aquest dijous a la tarda pels carrers de Sant Cugat. A l’inici de la marxa, a la plaça Lluís Millet, es va llegir un manifest en defensa d’una mobilitat sostenible a la ciutat amb la bicicleta com a principal mitjà de transport, en detriment del vehicle privat.

Capçalera de la manifestació a l’inici del recorregut a la plaça Lluís Millet

La marxa va seguir pels principals carrers del centre de Sant Cugat, resseguint els carrers de l’Anella Verda de Mobilitat.

Aquesta manifestació, que es va repetir aquella mateixa tarda a altres ciutats de Catalunya com Barcelona o Sabadell, està impulsada pel moviment ciutadà “Recuperem la ciutat” que des del mes de maig demana un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat justa i sostenible i es redueixi l’ús del vehicle privat.

Segons els impulsors de la iniciativa, alguns estudis internacionals de la Xina, els Estats Units i Itàlia evidencien que les zones amb més pol·lució estan patint taxes més elevades de mortalitat i morbiditat pel coronavirus.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar