Per què hi ha tants contagis a Sant Cugat? Augment de la mobilitat, finalització del curs escolar i una ciutat amb molts joves

08/07/2021 – Redacció /

Sant Cugat és la ciutat catalana i espanyola de més de 40.000 habitants amb més contagis. Salut podria realitzar en els pròxims dies un cribratge massiu als joves de Sant Cugat.

Sant Cugat és la ciutat catalana i espanyola de més de 40.000 habitants amb més contagis. Les dades no són bones a la ciutat que els últims dies ha acumulat 100 nous positius al dia. És més, els contagis s’han multiplicat per 11 en dues setmanes. Un augment que ha coincidit amb la revetlla de Sant Joan i la celebració de la Festa Major.

La regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha assegurat al programa la Contraportada de Televisió Sant Cugat, que l’augment de casos a Sant Cugat es deu a diferents causes, entre elles l’augment de la mobilitat i la finalització del curs escolar així com el relaxament de les mesures. Aristoy també ha explicat que la ciutat té més contagis que poblacions veïnes ja que Sant Cugat té una població molt jove.

La regidora de Salut Gemma Aristoy durant l’entrevista a Televisió Sant Cugat


A més l’Ajuntament ha demanat aquesta setmana al conseller de Salut Argimon realitzar un cribratge massiu a la ciutat. Aquest es faria als joves i es podria fer al PV3. 

La conselleria de Salut ha detectat 31 brots de covid-19 a l’oci nocturn a tot Catalunya. En total, s’han identificat 456 positius de persones que van estar a les discoteques afectades i 1.576 contactes estrets. Sobre l’oci nocturn, la regidora ha confirmat que sí que ha estat un dels punts de contagi, tot i que no hi ha hagut megabrots en els locals d’oci nocturn de la ciutat.

Pel que fa a la Festa Major, Aristoy ha confirmat que hi ha hagut contagis durant la festa grossa de la ciutat. La regidora ha lamentat que durant la Festa Major sí que hi va haver un relaxament individual pel que fa a l’ús de la mascareta tot i que assegura que la majoria de població va ser rigorosa i només es va donar en casos puntuals. Pel que fa a les festes majors de districtes, assegura que no perillen, ja que no hi ha cap limitació però si poden patir alguns canvis.

Per acabar Aristoy ha recordat a la ciutadania que els professionals sanitaris estan cansats i “tensionats” i que és important ser responsables i seguir les mesures de seguretat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar