Premien un projecte de visites guiades al Claustre del Monestir conduïdes per persones amb la síndrome d’Asperger

08/05/2020 – REDACCIÓ /

El projecte “Guia’m pel Monestir”, concebut i impulsat conjuntament pels Museus de Sant Cugat i la Fundació Friends-Asperger, va rebre el premi d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras en la categoria d’Innovació social.

El projecte “Guia’m” és un projecte pioner que va veure la llum l’any 2016 i consisteix en visites guiades al Claustre del Monestir de Sant Cugat, i des del 2019 també al Monestir de Pedralbes, conduïdes per persones amb la síndrome d’Asperger. Es duu a terme de la mà de la Fundació Friends, que treballa per la plena inclusió de persones amb aquesta síndrome de l’espectre autista. El projecte té com a objectiu principal normalitzar la seva situació social i laboral a través del potencial transformador de la cultura. En els darrers dos anys s’han fet més d’un miler de visites guiades al Monestir de Sant Cugat.

Guies que duen a terme les visites a Sant Cugat i Pedralbes (@Amanda Bernal)

El certamen, organitzat per Plataforma Educativa, reconeix la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones en situació de risc des de l’acció social. S’atorguen en tres categories: innovació social, responsabilitat social i corresponsabilitat ciutadana.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger