Preocupació a les xarxes per l’incompliment de les mesures durant el primer dia de sortida dels nens

27/04/2020 – REDACCIÓ /

Aquest diumenge s’ha fet efectiva l’ordre del Ministeri de Sanitat del Govern espanyol que permet sortir de casa als nens i nenes durant una hora al dia per passejar i realitzar activitats lúdiques. Aquesta mesura ha permès la sortida al carrer de 16.162 infants menors de 14 anys de Sant Cugat, tot i l’estat d’alarma. La majoria han respectat les normes de seguretat però també s’han pogut veure moltes escenes d’incivisme. Alguns usuaris han denunciat la manca de civisme d’alguns ciutadans en saltar-se les normes perquè s’han vist algunes escenes de famílies senceres amb nens quan tan sols pot anar un adult. A la vegada els nens no poden allunyar-se d’un quilòmetre de casa.


Per aquest motiu, per tal de garantir la seguretat dels infants, evitar contagis i vetllar perquè la normativa es compleixi a la ciutat, el consistori va creure oportú fer servir el dron de l’empresa Mars Intelligence per tornar a sobrevolar la ciutat i recordar a tothom que es podia fer i que no.

Operaris de Mars Intelligence fent volar el dron pels jardins de Sant Cugat. Fotografia Ajuntament de Sant Cugat

L’aparell va sobrevolar el parc de la Pollancreda, el parc Central i el parc de Can Mates i altres zones com Volpelleres i el Camí de Can Borrell al matí i a la tarda, durant cinc hores, difonent un àudio com el que podeu sentir en aquest vídeo:


La possibilitat d’un rebrot de coronavirus és “molt alta

El president de la Generalitat, Quim Torra ha lamentat que “moltes imatges” de la sortida dels nens al carrer no són “acceptables“. A la vegada ha enviat un missatge per Twitter des de la reunió de presidents reiterant les recomanacions que s’han de tenir en compte en sortir al carrer: ús de mascareta pels majors de tres anys, evitar el contacte amb bancs, no menjar ni beure al carrer o mantenir en tot moment els dos metres de distància. El govern català recomana sortir als menors de cinc anys entre les 11 i a la 13, i als més grans entre les 16 i les 18. També ha recordat que ha d’anar un adult amb fins a tres infants.

A la vegada, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat que la possibilitat d’un rebrot de coronavirus és “molt altai ha apel·lat a la responsabilitat de tothom el dia que els infants han pogut començar a fer sortides regulades al carrer. En un missatge a Twitter la consellera ha admès que 40 dies de confinament “són un gran esforç i més amb criatures” però ha recordat que “la pandèmia no ha acabat“. “Els recursos personals i materials del sistema sanitari no són infinits“, ha constatat, i ha demanat responsabilitat per fer “un desconfinament racional i segur“.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha criticat algunes de les situacions viscudes durant el primer dia de la sortida regulada de nens al carrer, quan creu quemassa gent” no ha seguit els consells i recomanacions. “El desconfinament s’ha de fer bé, això d’avui no es pot repetir“, ha alertat en un missatge de Twitter, on ha afegit que “ho podem acabar pagant molt car“. Padrós també ha demanat responsabilitat “per respecte” a professionals, malalts i difunts.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar