Preocupació per la gestió del transport urbà a Sant Cugat

(4/3/2024 – Redacció)

L’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, s’ha reunit amb l’alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Jaume Collboni per tractar, entre d’altres temes, la seva preocupació per la gestió del transport urbà a la ciutat.

La reunió respon a la petició que Vallès va fer l’octubre passat a Collboni per abordar, com a ciutat veïnes, possibles temes comuns. En aquest sentit, cal recordar que anteriorment l’alcalde de Sant Cugat també s’ha reunit amb els alcaldes de Cerdanyola, Molins de Rei, Castellbibal i Rubí.

Josep Maria Vallès, alcalde: “És molt important mantenir diàleg estret amb els Ajuntaments de les nostres ciutats veïnes, pots compartir neguits, oportunitats i solucions. En aquest cas, un clar exemple que compartim amb Barcelona i altres municipis és el Parc de Collserola que davant de la greu situació de sequera que patim, hem de treballar conjuntament i buscar els recursos necessaris per prevenir el risc d’incendis. La trobada amb l’alcalde i president de l’AMB, Jaume Collboni ha estat profitosa, ha pres nota de les demandes de Sant Cugat, en especial del dèficit de les línies de bus del transport públic que tenim al nostre municipi.”

Fotografia: Ajuntament de Sant Cugat

Altres temes

Vallès i Collboni han tractat diverses qüestions com l’habitatge, la mobilitat i, especialment, les actuacions i els serveis que ofereix l’AMB a Sant Cugat. En aquest sentit, l’alcalde Vallès li ha traslladat la preocupació de Sant Cugat per la gestió del transport urbà i de l’abastament d’aigua, uns serveis en pròrroga des de fa anys i que pertoca gestionar a l’AMB sense que s’hagi fet cap avenç significatiu. Tenir caducats aquests contractes impedeix impulsar a Sant Cugat millores en aquests serveis i fer-hi noves inversions.   

Altres qüestions que també s’han tractat han estat el desenvolupament de les obres que l’Ajuntament té encarregades a l’AMB –com per exemple la passera per a vianants i bicicletes damunt l’AP7 o el nou pavelló per a gimnàstica rítmica-, les futures obres que encarregarà l’Ajuntament o el manteniment de parcs metropolitans, com és el cas del parc urbà del Bosc de Volpelleres.

Ambdós alcaldes han coincidit en la preocupació pel Parc natural de Collserola en el context actual de canvi climàtic, afectat per la sequera i el risc d’incendis i han acordat intensificar la col·laboració entre les dues administracions.

Finalment, Vallès també ha abordat amb Collboni aspectes que preocupen la ciutat com ara les expropiacions de zones verdes, el tribut metropolità, les polítiques d’habitatge i el pacte de l’AMB per les inversions a la ciutat.

En acabar la reunió, Vallès i Collboni s’han emplaçat a repetir la trobada, aquest cop a Barcelona. Abans de començar la reunió, l’alcalde Josep Maria Vallès ha ofert una recepció institucional a Jaume Collboni acompanyat dels portaveus dels grups municipals de Junts, Cristina Paraira i  d’ECP, Ramon Gutierrez.  També de les regidores d’ERC, Esther Madrona, i del PSC, Pilar Gorina, del regidor del PP, Alfredo Bergua, així com del president de l’EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés. Collboni també ha signat al Llibre d’Honor de la ciutat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar