Pressupostos 2020: L’oposició critica la manca de solucions per pal·liar la crisi del coronavirus

ple-gener-santcugat2020

08/06/2020 – REDACCIÓ  /

Aquest dilluns 8 de juny a les 18h se celebra el ple extraordinari, que es podrà veure per TV Sant Cugat, per l’aprovació inicial dels pressupostos del 2020. Els grups de l’oposició, Junts per Sant Cugat i Ciutadans, han manifestat la seva preocupació per la manca de solucions per pal·liar la crisi econòmica i social causada pel coronavirus.

Junts per Sant Cugat: 6,5 milions d’euros addicionals d’acció urgent contra la crisi

El cap de l’oposició, Junts per Sant Cugat, considera que la crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat una crisi econòmica i social molt important que afectarà molts veïns i veïnes de Sant Cugat. Per això “és imprescindible millorar la capacitat de resposta de l’Ajuntament i de la ciutat davant aquest fet, i una de les millors eines per a fer-ho és el pressupost municipal“. En aquest sentit, Junts per Sant Cugat proposa al govern local mobilitzar, a través del deute, 6,5 milions d’euros addicionals d’acció urgent contra la crisi. Els seus regidors asseguren que “ara és l’hora que s’endeutin les administracions, no la ciutadania. L’Ajuntament de Sant Cugat de fa anys que ha fet els deures i disposa d’una economia forta i solvent“.

Les aportacions que ha fet el grup municipal als pressupostos tenen l’objectiu d’enfortir la xarxa d’atenció social, mitigar les conseqüències econòmiques i evitar l’increment de l’atur. A més demanen “fer realitat el Pacte de Sant Cugat“, és a dir, “un pacte de ciutat que garanteixi la pluralitat política per a mobilitzar el potencial del conjunt de la societat molt més enllà de l’estret marge de les finances públiques municipal“.

A la vegada demanen al govern espanyol que permeti desbloquejar el superàvit.

ple-gener-santcugat2020
Plenari municipal amb els grups de l’oposició als laterals

Ciutadans: “Els pressupostos són una aixecada de camisa”

Per la seva part el portaveu del grup municipal de Ciutadans de Sant Cugat, Aldo Ciprian, ha expressat la seva disconformitat amb els pressupostos presentats i ha assegurat que els seus tres regidors votaran en contra “perquè no tenen en compte la nova conjuntura econòmica, no s’han reformulat i no hi ha cap referència a la recuperació econòmica postpandèmia“. Ciprian ha manifestat que “els pressupostos són una aixecada de camisa, no es pot pretendre tenir més ingressos quan l’atur ha augmentat i hi ha gent que fins i tot no ha cobrat els ERTE“.

El portaveu ha comentat que “la despesa social que l’Ajuntament preveu
realitzar per la Covid19 no està determinat, existeix una emergència vital que necessita solucions ja
“. Ciprian ha insistit en la importància que l’Ajuntament sigui qui absorbeixi en els pressupostos els 4,2 milions derivats del tribut metropolità, “en aquests moments, no podem carregar als ciutadans amb més imposats“.

Aldo Ciprian ha opinat que “no entenem per què es planteja crear un
nou organisme municipal per a gestionar el servei de l’aigua sense que hi hagi hagut un mínim debat
“. El portaveu taronja també ha explicat que aquests pressupostos no tenen partides que prestin ajudes als autònoms, comerciants, restauradors o a les PIMES de la ciutat, “aquest sector és un dels més afectats pel coronavirus i no s’ha tingut en compte la nostra proposta de microcrèdits“.

Ciprian ha conclòs dient que “malgrat haver estat solidaris i haver
estat en els mals moments, ara toca ser clars
“.

Els tinents d’alcalde i l’alcaldessa durant el ple

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar