Primera proposta pel futur parc de Can Sant Joan: cessió als ajuntaments i obert a la ciutadania

(14/06/2022 – Redacció)  

Després que La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf demanés la setmana passada avançar en el projecte de l’antic camp de golf de Can Sant Joan, ara l’INCASÒL ha fet un pas endavant i ha enviat una proposta d’esborrany als ajuntaments de Sant Cugat i Rubí.

cup-golf-santjoan-santcugat
Foto d’AUP Rubí del camp de golf de Can Sant Joan

En aquest primer esborrany s’estableix la col·laboració entre aquestes tres administracions per dur a terme totes les actuacions necessàries per a la renaturalització de la major part dels terrenys, propietat de l’Institut Català del Sòl, També inclou unir esforços per tal que la ciutadania pugui gaudir d’aquest espai com a parc d’ús públic i els terrenys passin a ser majoritàriament de domini públic, mitjançant la transmissió als Ajuntaments de Sant Cugat i de Rubí de forma gratuïta.

El govern de Sant Cugat valora molt positivament la proposta i que finalment s’hagi descartat ubicar-hi un nou camp de golf.

Soler, Ingla i Gibert, en roda de premsa Foto: Albert Canalejo

El que no ha detallat l’Ajuntament és si en aquest primer esborrany es parla de quina part dels terrenys es destinarà a ús privat. Ara caldrà negociar les condicions d’aquesta cessió i la gestió dels terrenys, ja que segurament la cessió no serà del 100% del territori. El que sí que està descartat és la idea de recuperar l’activitat de golf a Can Sant Joan, si bé l’Incasòl sí que es planteja destinar una part dels terrenys, encara sense determinar, a usos esportius o industrials.

Foto: Albert Canalejo

Aquests terrenys actualment alberguen les antigues instal·lacions del camp públic de golf Can Sant Joan. Tenen una superfície de 800.000 m2 dels quals 570.000 m2 són al terme municipal de Sant Cugat i 230.000 m2 al de Rubí.

El Camp de Golf de Can Sant Joan es va inaugurar el 1994 i ocupava més de 80 hectàrees. Va ser el primer camp de golf públic de Catalunya i va tancar per ordre judicial l’abril del 2018. La Federació Catalana de Golf va renunciar als drets d’explotació del camp en favor de l’INCASÒL.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar