Promusa es reordena per fer front a les polítiques d’habitatge del nou govern de Sant Cugat

20/01/2020 – REDACCIÓ /

El nou equip de govern de Sant Cugat ha fet canvis a l’organigrama de l’empresa pública d’habitatge, Promusa. Un dels canvis més destacats ha sigut la destitució del gerent Lluís Hosta i el nomenament de Jordi Núñez Martínez.

habitatge
Fotografia d’arxiu d’habitatges de Sant Cugat

Jordi Núñez arriba a la gerència de Promusa després de treballar més de dos anys a l’empresa pública municipal de Sabadell, Vimusa.

Segons el Tinent d’alcaldia de Desenvolupament urbà i habitatge, Francesc Duch, el nou gerent de Promusa és una figura molt imprescindible per poder desenvolupar tots els projectes d’habitatge que es proposa el nou govern.

La gerència de Promusa està treballant actualment en l’entrega de claus de les noves promocions d’habitatge del carrer Benet Moixó i la construcció de la promoció del carrer Jeroni Pujades al Turó de Can Mates.

A més, el nou gerent serà el responsable de revisar la planificació de l’actual Pla d’Acció de Promusa 2030. Un pla que inclou una promoció de protecció oficial al costat d’ESADE i l’Escola Europa, anunciada per l’anterior Tinent d’alcaldia d’urbanisme i actual Conseller de la Generalitat Damià Calvet.

Aquesta promoció s’hauria d’haver començat l’any 2019, però les obres encara no s’han iniciat.

Sobre aquest tema, el Tinent d’Alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge va explicar que encara falta arribar a un acord amb la propietat dels terrenys (Companyia de Jesús) on s’ha de construir aquesta promoció.

El Tinent d’alcaldia també va confirmar que s’està treballant en formes més innovadores com la maçoneria urbana o les cooperatives d’habitatge.

Una de les noves formes que s’estan explorant per resoldre el tema de l’habitatge a Sant Cugat és la regulació del preu del lloguer. Una iniciativa que podria promoure el nou executiu de coalició al govern espanyol entre PSOE i Podemos.

Francesc Duch va dir sobre aquest assumpte que és una de les línies que s’estan treballant i va afirmar que serà una mesura molt ben rebuda si finalment s’acaba materialitzant.

Com veiem, el nou gerent de Promusa té molta feina a fer encara a Sant Cugat en matèria d’habitatge. Una figura que comptarà amb el suport d’un organigrama renovat que incorpora representants de totes les forces polítiques del ple de l’Ajuntament i amb la presència de Mariona Soria, en representació del Sindicat de Llogateres, com a novetat destacada.

Podeu veure l’entrevista completa a Francesc Duch en aquest vídeo de La Contraportada de TV Sant Cugat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar