Protecció Civil incorporen noves motxilles portàtils extintores d’aigua en la seva tasca de vigilància del risc d’incendis

23/08/2021 – Redacció /

L’aparell es farà servir de forma preventiva i fins a l’arribada dels bombers, en cas necessari.

6 motxilles, que disposen d’un dipòsit de fins a 20 litres de capacitat, llança de doble èmbol amb un rendiment de 8 litres per minut i arriben a una distància màxima de 12 metres, són ergonòmiques i estan dissenyades per facilitar les feines d’extinció amb el màxim de comoditat.

Es tracta d’una eina útil per a l’extinció o contenció del foc, fins l’arribada dels Bombers, en cas necessari, ja que, entre d’altres tasques, Protecció Civil realitza la vigilància preventiva pel risc d’incendis. També són útils en situacions com ara restes de fogueres, petits incendis en papereres o petites cremes no autoritzades. L’ús aquestes motxilles pot extingir el foc i evitar el desplaçament, en cas necessari, d’una dotació de bombers.

Tot el personal de la Secció de Protecció Civil de Sant Cugat i gran part del voluntariat, ha rebut formació com a “Equip de primera Intervenció – Lluita contra incendis”. Cal recordar que som una ciutat on el 40%  del territori és zona de vegetació i forestal.

Esther Madrona, alcaldessa accidental: “Una ràpida detecció i actuació pot suposar la diferència entre un petit conat i una gran emergència. Per això insistim que davant qualsevol columna fum o indici de foc es truqui immediatament al telèfon 112”.

Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana: “Agraeixo especialment la feina del voluntariat de Protecció Civil i de l’Agrupació de Defensa Forestal de Sant Cugat, que a l’agost dediquen el seu temps lliure a vetllar pel nostre entorn natural davant del risc d’incendis”.

També es podran utilitzar en serveis preventius d’activitats festives, com per exemple correfocs, castells de focs, arrossades i graellades populars, Aplec de Sant Medir, etc.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar