Publiquen el diari de guerra del santcugatenc Pere Pahisa

(21/04/2022 – Redacció)  

El santcugatenc Pere Pahissa va escriure durant els anys que va durar la Guerra Civil un diari on narrava tot allò que li passava i sentia. Durant anys aquests documents i dibuixos originals van estar guardats en una carpeta, fins que van arribar a les mans de l’historiador Joan Maria Thomàs.Ara s’han publicat en un llibre titulat “Diario de guerra (1936-1939)”.

Presentació a l’Abacus del llibre “Diario de guerra (1936-1939)”

El santcugatenc Pere Pahisa Bigas (1914-2013) era fill de la Mònica de Cal Borges i del Jaume de Cal Quitèria. Quan va esclatar la guerra, Pahisa estava fent el servei militar a Palma de Mallorca i es va allistar a les files de l’exèrcit nacional. L’autor, amb un estil molt planer, comenta en un diari personal com és la vida quotidiana d’una guerra i el dia a dia amb els seus companys a més de relatar la seva tornada a Sant Cugat després de la guerra.

El llibre “Diario de guerra (1936-1939)” ha estat editat per l’editorial mallorquina Lleonard Muntaner i l’acte de presentació es va dur a terme a l’Abacus de Sant Cugat amb la presència de l’historiador i prologuista del llibre i la intervenció de Montserrat Pahisa i Mònica Cadafalch, filla i neta de l’autor.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar