Puigneró descarta que els títols integrats de transport siguin gratuïts i diu que l’anunci de Sánchez és “irresponsable”

(13/07/2022 – Redacció/ACN)  

El vicepresident del Govern, el santcugatenc Jordi Puigneró, ha afirmat  que els títols de transport integrats de Catalunya seguiran amb el descompte actual, del 50%, i ha qualificat l’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “populista i irresponsable”. “El gratis a tot d’avui són les retallades del demà”, ha avisat en declaracions a la premsa poc després que el cap de l’executiu estatal anunciés al Congrés de Diputats que Renfe aplicarà un descompte del 100% en alguns títols de rodalies de Renfe.

Estació de RENFE  de Sant Cugat FOTO:MANÉ ESPINOSA

Puigneró ha alertat que aquesta decisió posa en risc la sostenibilitat econòmica del sistema públic de transport i ha asseverat que el que volen els usuaris és que el servei funcioni bé, no que sigui “gratis”.
“Clarament, és una mesura populista que posa en risc el sistema de finançament del transport públic en el seu conjunt perquè això haurà de pagar-ho algú”, ha detallat el vicepresident abans de lamentar que la mesura no s’ha pactat amb altres administracions, com la catalana, que ofereixen títols integrats amb l’empresa estatal amb altres transports com el metro, els ferrocarrils o l’autobús.


En aquest sentit, ha defensat que el Govern mantindrà les tarifes actuals i no modificarà el descompte del 50% vigent actualment. Amb aquesta decisió, es pot donar el fet que alguns trajectes surtin gratis si es compra el bitllet no integrat en una màquina de Renfe, però s’hagin de pagar si es compra el títol en un altre aparell expenedor de tarifes integrades.

El descomptes als títols de transport formen part de la bateria de mesures econòmiques que ha exposat Sánchez aquest dimarts en el marc del debat de política general. Segons ha explicat el president, el descompte passarà del 50% al 100% per a tots els abonaments de Rodalies i mitjana distància des de l’1 de setembre al 31 de desembre d’aquest any.

La Plataforma pel Transport Públic veu “un punt populista” en la gratuïtat dels abonaments de Rodalies

La Plataforma pel Transport Públic (PTP) veu “un punt populista” en la gratuïtat dels abonaments de Rodalies-Renfe anunciats pel president espanyol Pedro Sánchez en el debat de política general i lamenta que sigui una mesura “unilateral” que pot provocar “situacions molt absurdes” entre administracions. Segons ha dit a l’ACN el president de la PTP, Adrià Ramírez, “el que realment cal a la xarxa és que sigui millor” i rebi més inversions. És a dir, que el transport públic tingui “més freqüència, sigui més ràpid, més còmode”. Tot i postular-se a favor de “qualsevol mesura que afavoreixi l’ús del transport públic”, s’ha mostrat preocupat perquè “aquestes rebaixes que es fan ara no puguin ser una excusa per unes retallades futures del servei”.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar