“Quadres d’una exposició”, de Mússorgsky

FloraPuntos_model-opinio

Per Flora Puntós, Presidenta, Fundació Música Simfònica i de Cambra. Orquestra Simfònica Sant Cugat

La descripció d’una obra visual a través de la música
 
“Quadres d’una exposició” és una suite formada per deu peces que el seu compositor, Modest Mússorgsky (1839-1881), va escriure per a piano l’any 1874. El nom original de l’obra era Hartmann, ja que el compositor la va dedicar a l’arquitecte i pintor Víktor Hartmann, que havia mort poc abans. En aquesta obra, Mússorgsky va fer un viatge musical sobre una exposició de quadres que l’artista Hartmann va fer l’any 1874. Es tracta d’una música
descriptiva, donat que el compositor va voler il·lustrar uns quadres a través de la música. Més tard el compositor Maurice Ravel (1875-1937) la va adaptar per a orquestra simfònica.
 
La nostra orquestra va interpretar aquesta obra, en versió simfònica, durant el Concert de Sant Jordi de l’any 2004 al Teatre-Auditori Sant Cugat. En aquella ocasió, es va fer una combinació de música i imatge, ja que es van projectar sobre el fons de l’escenari quadres de tapissos de l’artista santcugatenc Josep Grau Garriga (1929-2011).
 
Aquest mes de novembre, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat interpretarà de nou aquesta obra. El concert tindrà lloc divendres 18 a les 20 hores al Teatre-Auditori Sant Cugat sota la direcció de Salvador Brotons. Aquest serà el primer concert del mestre com a director titular de la Simfònica Sant Cugat.
 
D’altra banda, una hora abans del concert, al Cafè del Teatre-Auditori, dins de Parlem de… el mestre Josep Ferré realitzarà una xerrada sobre aquest concert.
 
Simfònica Sant Cugat
Divendres 18 de novembre de 2022 a les 20 h
·       Quadres d’una exposició de Modest Mússorgsky (1839-1881)
·       Ma mère l’oye (cinc peces infantils), de Francis Poulenc (1899-1963)
·       Concert per a dos pianos i orquestra de Maurice Ravel (1875 -1937) amb els pianistes Alex Alguacil i Yukiko Akagi.
Direcció: Salvador Brotons
 
Us hi esperem!

Flora Puntós i Cabero
Presidenta Orquestra Simfònica Sant Cugat
 
Per a més informació consulteu: simfonica.cat

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar