Quan es nomenarà al nou alcalde de Sant Cugat?

(29/05/2023 – Redacció)  

D’acord amb els resultats de les eleccions el més probable és que Josep Maria Vallès esdevingui nou alcalde de la ciutat. L’alcalde o alcaldessa necessita la majoria absoluta dels regidors, és a dir, la meitat més un. Una xifra que a Sant Cugat és de 13 regidors. En el cas que un partit aconsegueixi majoria absoluta, l’alcalde passa a ser automàticament el candidat de la llista més votada. 

Per tant, Josep Maria Vallès serà amb tota probabilitat el nou alcalde de Sant Cugat, com a candidat de la llista més votada, amb 9 regidors. Podria pactar amb altres partits o governar amb minoria.

La única opció que li permetria a Mireia Ingla revalidar la seva alcaldia, seria un improbable pacte de 5 partits que aglutinés a ERC, PSC, CUP, En Comú Podem i els dos regidors del PP o Vox. 

Per tant, el nomenament de Josep Maria Vallès com a nou alcalde de Sant Cugat es farà efectiu en el ple d’investidura que es convoca automàticament vint dies després de les eleccions. Aquest any, a Sant Cugat es celebrarà dissabte 17 de juny.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar