Què és l’Agenda Urbana de Sant Cugat?

(1/02/2023 – Redacció )   

L’Agenda Urbana de Sant Cugat és el full de ruta que ha de seguir la ciutat en els 30 anys vinents. Es tracta d’una proposta de les Nacions Unides a la que s’han afegit moltes ciutats d’arreu de món i que ha de servir com a instrument per a garantir un futur més sostenible.

A Sant Cugat, la nostra Agenda Urbana està ara començant a donar els seus primers passos de la mà del Consell de Ciutat, un espai de consulta i participació que va néixer fa només tres anys a Sant Cugat i on diferents representants de la ciutadania i d’entitats debaten amb els responsables polítics sobre assumptes públics de la ciutat. Com és el cas d’aquesta nova Agenda Urbana, que és un marc de planificació estratègica, integral i participat, que defineix la visió de futur dels municipis, les línies d’actuació i els projectes prioritaris i en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i l’Agenda de Pobles i Ciutats de Catalunya 2050. En el cas de Sant Cugat representa una oportunitat per integrar les diferents estratègies sectorials de la ciutat i definir un projecte a llarg termini.

Aquesta mateixa setmana, l’alcaldessa i diversos regidors del govern municipal han presidit una sessió ordinària del Consell de Ciutat on, de manera monogràfica, s’ha presentat el diagnòstic i el marc estratègic de l’Agenda Urbana (AU) de Sant Cugat. Després de la fase d’anàlisi, Ara s’obre un període de revisió d’aquest document, que l’Ajuntament continuarà treballant i modificant de la mà del Consell de Ciutat per adaptar-lo a les necessitats de cada moment.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar