Què passarà aquest 2023 a Sant Cugat?

(31/12/2022 –  Redacció )  

El nou any arrencarà a la ciutat amb bones temperatures, les taxes municipals congelades i les vistes posades a l’arribada de SSMM d’Orient. La Cavalcada sempre és el primer gran esdeveniment local, el que més nens i nenes aplega i que aquest 2023 repeteix alguns dels canvis que es van introduir l’any passat: l’arribada al Monestir i un nou recorregut més àgil i amb carrers més amples.

A finals de gener, la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat tornarà a celebrar la Diada dels Tres Tombs a Sant Cugat.

El 18 de febrer la plaça d’Octavià es tornarà a omplir amb el Ball de Gitanes que, un any més, es convertirà en un dels grans actes del Carnaval a la ciutat. Un ball que l’any passat va haver de limitar el nombre de participants perquè la plaça Octavià s’havia quedat petita i que aquest 2023 es ballarà en dos torns per a poder acollir als més 500 balladors distribuïts 65 quadres que ja s’han inscrit.

El 3 de març, la festivitat local de Sant Medir caurà en divendres. Com sempre, durant la diada del copatró de la ciutat el farà el seguici fins a l’ermita, hi haurà actuacions de les entitats de cultura popular santcugatenques, la ballada de sardanes i el concert de Sant Medir.

El dia 18 de març Sant Cugat es convertirà en ‘Capital de la Sardana’. Les activitats arrencaran amb la proclamació d’aquesta capitalitat catalana en un gran acte al Teatre-Auditori i s’organitzaran diverses trobades sardanistes al llarg de l’any i el 48è Aplec de la Sardana, tindrà lloc el diumenge, 24 de setembre a la plaça Octavià.

Durant la primavera Sant Cugat acollirà la trobada de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i, en el món esportiu, destaca una nova edició de La reVolta, la carrera femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, que es tornarà a disputar a organitzar amb sortida i arribada a la nostra ciutat el 29 d’abril.

Durant el primer trimestre del 2023 es continuaran asfaltant els carrers de la ciutat i arrencaran les obres de vianantització de la segona fase de l’Av. Cerdanyola, entre el passeig de Torre Blanca i el carrer de Borrell. D’aquesta manera, es completarà la transformació d’aquesta via  de cara a l’estiu del 2023. Sobre aquestes dates també veurem vianantitzada l’avinguda Josep Anselm Clavé i estarem a punt per estrenar la nova gran sala de teatre de La Unió després del projecte d’adequació escenotècnica valorat en 2,5M€. Esperem que per aquestes dates també ja s’hagi desbloquejat la construcció del nou edifici de l’Escola La Mirada

El 2023 també serà l’any en què per fi retorni la Creu de Terme al Monestir, tot i que encara no sabem si ho farà a l’espai on estava fins ara o en un espai tancat com recomanen els restauradors. La darrera paraula la tindrà la Generalitat.

El 28 de maig del 2023 es celebraran unes noves eleccions municipals. Veurem quines sorpreses ens tenen reservades els resultats d’aquests comicis, que fa quatre anys van donar pas a un pacte de govern entre ERC, PSC i la CUP a la ciutat.

El 29 de juny, la festivitat local de Sant Pere caurà en dijous. Així que previsiblament, la Festa Major d’aquest 2023 es celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol.

Aquest estiu encara no ens podrem banyar al Complex Aquàtic de Mira-sol, previsiblement les obres es licitaran el juny del 2023 i els treballs començaran aquest mateix estiu.

Després de l’estiu, tornaran els grans actes de la tardor a la ciutat, encara sense dates confirmades: començant per la mateixa Festa de Tardor que es celebra a finals d’octubre; la Marxa Infantil, que des de fa uns anys ho fa a principis de novembre; després vindrà el Cros Ciutat de Sant Cugat, la Mitja Marató… i molts actes que completaran un 2023 que ben segur acabarà de nou amb la Cursa del Gall!

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger