Què passarà aquest 2024 a Sant Cugat?

(12/1/2024 – Redacció)

Sant Cugat comença aquest 2024 amb temperatures baixes i els impostos municipals congelats. Un pic de casos de grip i Covid que està omplint els centres de salut i unes pluges minses que estan servint per revertir una sequera que sembla que continuarà acompanyant-nos durant el 2024.

Després de les Cavalcades de Reis, el gran acte amb què s’obre cada any l’agenda de la ciutat, aquest diumenge 21 de gener serà el torn de la Diada dels Tres Tombs, que torna a organitzar la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat i que enguany tindrà com a abanderada a l’Entitat Sardanista de Sant Cugat, amb motiu de la nostra ciutat hagi estat  Capital de la Sardana de Catalunya. Una capitalitat que finalitzarà aquest mes de març amb l’acte de cloenda del Teatre de la Unió i on es donarà el relleu a Manresa com a Capital de la Sardana el 2024.

Gitanes i Carnaval
Aquest any, el Ball de Gitanes tindrà de nou un rècord de dansaires amb 672 inscrits, que ballaran en dos torns el pròxim 10 de febrer. Serà un dels molts actes del Carnaval de Sant Cugat 2024 que arrencarà dijous gras, 8 de febrer, i inclourà actes com la baixada del Gall, el Ball dels estirats, el cercatasques i les rues de disfresses.

Aquest any Sant Medir cau en diumenge, el festiu local del 3 de març passa al 20 de maig. Durant aquesta primavera el Monestir serà una de les seus de la biennal d’art Manifesta 15, un projecte artístic que cada dos anys tria una regió europea per a la seva organització.

Política
Aquest continuaran les retallades per sanejar el pressupost municipal. El nou govern municipal de Junts per Sant Cugat complirà un any a l’Ajuntament a mitjans de juny amb molts reptes a sobre de la taula: el nou pla de mobilitat, el futur del nou barri de Ca N’Ametller i altres polítiques d’habitatge com la paralització i reformulació de Ragull Centre. Però sens dubte, una de les problemàtiques que s’hauran de desencallar aquest 2024 serà la de la construcció de l’escola La Mirada.

Festes Majors
Aquest any el 28 de juny, Sant Pere, cau en divendres pel que s’espera una Festa Major de Sant Cugat un tant més curta que en d’altres ocasions. Podria arrencar dijous a la tarda amb el pregó i finalitzar diumenge 31 de juny amb el castell de focs. A finals de juliol tindrem els dos caps de setmana de la Festa Major de La Floresta i pel que fa a la Festa Major Valldoreix, Sant Cebrià (16 de setembre) cau en dilluns. A l’estiu, a més de tenir una cita amb activitats habituals de l’agenda com les Lectures a la Fresca, aquest any també tindrem unes eleccions estivals: el 9 de juny es duran a terme les Eleccions Europees.

Obres
Aquest 2024 ha de ser l’any en què per fi s’aixequi el teló del nou Teatre de La Unió, un cop finalitzin les obres d’adequació escenotècnia que ja fa un any que estan en marxa. Unes altres obres que podrien finalitzar són les del Complex Aquàtic de Mira-sol, que podrien estar llestes per a finals d’aquest 2024. També s’espera que aquest 2024 per fi es completin tots els trams del carril bici entre Sant Cugat i Rubí, el tram sota l’autopista encara ja la seva recta final, i el darrer tram de la carretera de Rubí, acabat de licitar, es podria completar a finals d’any.

Altres projectes que estan sobre la taula de l’administració des de fa anys, que han patit moltes traves burocràtiques i que aquest any podrien veure la llum són el projecte d’urbanització de l’avinguda del Baixador de Valldoreix, encara sense asfaltar;i, per descomptat, la construcció de l’escola La Mirada. També és possible que comenci la construcció del nou pavelló per a la gimnàstica rítmica i es començarà a parlar de la nova biblioteca del centre.

Després de l’estiu, tornaran els grans actes de la tardor a la ciutat, com la Marxa Infantil, que segons el seu web oficial, es preveu que tingui lloc el diumenge 13 d’octubre. Altres grans esdeveniments de cada any sense dates confirmades són la Festa de Tardor que se celebra a finals d’octubre; el Cros Ciutat de Sant Cugat, la Mitja Marató… i molts actes que completaran un 2024 que ben segur acabarà de nou amb la Cursa del Gall!

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar