Qui es presenta a les properes eleccions a Sant Cugat?

(23/02/2023 – Redacció)   

A les darreres eleccions municipals es van presentar 12 partits a Sant Cugat i només van obtenir representació 5. De cara als comicis del proper 28 de maig, ja coneixem 14 propostes i fins que es presentin les llistes definitives a finals d’abril encara podríen aparèixer de noves.

Junts per Sant Cugat
Candidat: Josep Maria Vallès
Resultats 2019: 12.144 vots (9 regidors)
La llista més votada a les darreres eleccions es presenta amb un nou candidat, Josep Maria Vallès, que va entrar en política fa quatre anys com a número 4 de les llistes de Junts per Sant Cugat i després de presentar-se a unes primàries, que van acabar amb un sorprenent empat a 75 vots, va ser triat pel partit com a candidat. A la seva llista l’acompanyaran Cristina Paraira, Carles Brugaroles i alguns mitjans han fet públic la intenció d’incorporar l’exvicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.

ERC
Candidat: Mireia Ingla
Resultats 2019: 8.590 vots (6 regidors)
L’actual alcaldessa, Mireia Ingla, repeteix com a candidata d’ERC Sant Cugat, després de ser la segona força més votada al 2019 i pactar amb PSC i CUP. El seu número 2 a les llistes serà l’exsenador Bernat Picornell.

PSC
Candidat: Pere Soler
Resultats 2019: 5.360 vots (4 regidors)
Pere Soler es torna a presentar com a candidat oficial del PSC a l’alcaldia. A les darreres eleccions el seu partit va guanyar tres regidors i va passar de tenir només un regidor a ser la tercera força més votada. Va entrar al govern mitjançant un pacte amb ERC i la CUP.

Ciutadans
Candidat: Aldo Ciprian
Resultats 2019: 5.188 (3 regidors)
Aldo Ciprian, actual portaveu de Ciutadans a Sant Cugat, es tornarà a presentar a la candidatura del seu partit a les properes eleccions municipals.

CUP
Candidat: Marco Simarro
Resultats 2019: 4.871 vots (3 regidors)
L’actual tinent d’alcaldia Marco Simarro (número 3 a les llistes del 2019), encapçala la llista de la CUP a Sant Cugat que enguany no es presenta amb coalició amb Procés Constituent. A les darreres eleccions va perdre un regidor però va entrar en el govern pactant amb ERC i PSC.

PP
Candidat: Álvaro Benejam
Resultats 2019: 0 regidors (1.934 vots)
Álvaro Benejam repeteix com a alcaldable del seu partit a Sant Cugat. A les darreres eleccions el PP no va obtenir representació al consistori santcugatenc per primera vegada desde la constitució dels ajuntaments democràtics.

En Comú Podem
Candidat: Ramon Gutiérrez
Resultats 2029: 1.708 vots (0 regidors) (SCeC-ECG va obtenir 1.708 vots i Podemos 1.176)
Ramon Gutiérrez ja va ser alcaldable per Sant Cugat en Comú en les eleccions del 2019 però la formació es va quedar sense representació al ple. Ara, per aquests nous comicis, Sant Cugat en Comú i Podem Sant Cugat els dos grups es presentaran en coalició i les assemblees dels dos partits han escollit a Ramon Gutiérrez com a número 1.

VOX
Candidat: encara no s’ha fet públic
Resultats 2029: 864 vots
Encara no s’ha confirmat de forma oficial, ni s’ha anunciat el candidat que presentaran com a alcaldable.

Independents Sant Cugat
Candidat: encara no s’ha fet públic
Aquest nou partit es va presentar l’any passat com una candidatura cívica, on els seus membres no estan lligats a cap partit polític i s’engloben sota el paraigües de la Coalició d’Independents de Catalunya.

PACMA
Candidat: Dimitri Defranc
És la primera vegada que el PACMA es presenta a unes eleccions municipals a Sant Cugat i el seu candidat és Dimitri Defranc, que a les darreres eleccions es va presentar amb “Proposem per les minories” i a les del 2015 ho va fer representant a Procés Constituent en coalició amb la CUP. En aquesta legislatura va trencar amb al partit i va continuar com a regidor no adscrit.

Valents
Candidata: Silvia Tusell
Silvia Tusell és la candidata del nou partit Valents. La santcugatenca va ser número 4 de les llistes de Ciutadans el 2019.

PDeCAT
Candidat: Mayte Pérez
Mayte Pérez, serà l’alcaldable del PDeCAT a Sant Cugat aquest 2023. El partit es presentarà com a la coalició ARA-Pacte Local.

Convergents
Candidata: Remei Gómez
Convergents és una escissió del PDeCAT que es defineix com un partit sobiranista de centre. La seva alcaldable serà l’empresària Remei Gómez.

Front Nacional de Catalunya
Candidat: Lluís Fernández-Alà
Lluís Fernández-Alà és el darrer candidat que s’ha presentat a l’alcaldia de Sant Cugat. Ho fa dins del partit Front Nacional de Catalunya, que es presenta per primera vegada a Sant Cugat.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger