Quins són els criteris del Govern espanyol per passar a la següent fase de desconfinament?

05/05/2020 – REDACCIÓ /

Les 14:00 hores del 6 de maig és la data que ha fixat el Govern espanyol perquè les Comunitats Autònomes (CCAA) presentin les seves propostes perquè les províncies o illes passin a la següent fase. D’aquestes comunitats, segons va publicar el BOE el passat diumenge, només passaran de fase aquelles que tinguin o puguin instal·lar en un termini màxim de cinc dies entre 1,5 i 2 llits de cures intensives i entre 37 i 49 llits per a malalts aguts per cada 10.000 habitants.

Fotografia d’arxiu de Mané Espinosa

A banda d’aquests dos requisits imprescindibles, només passaran a la següent fase aquells territoris on el seu sistema sanitari compti amb sistemes d’alerta precoç i vigilància epidemiològica, la identificació i contenció ràpida de fonts de contagi, la capacitat d’aïllament i control de les fonts de contagi confirmades i potencials i l’Atenció Primària i l’Assistència Hospitalària.

El BOE també contempla estudiar altres indicadors com són els mecanismes i estructures existents i previstes per garantir les mesures necessàries de protecció col·lectiva per reduir el risc de transmissió i l’evolució epidemiològica en el territori.

El canvi de fases es farà per províncies o altres àmbits d’aplicació

El document també especifica que el canvi de fase es farà per províncies, illes o ciutats autònomes, en el cas de Ceuta i Melilla.

No obstant això, es poden establir altres àmbits d’aplicació que puguin ser de nivell territorial inferior a la província si s’argumenta i compleixen els requisits establerts. En aquest cas, s’hauran de garantir les condicions de mobilitat i aïllament en cas que sigui necessari.

De fet, el Departament de Salut de la Generalitat ja ha avisat que a Catalunya vol aplicar les mesures de desconfinament per regions sanitàries.

Segons la divisió territorial proposada per la Generalitat de Catalunya, Catalunya es divideix en 9 regions sanitàries i en aquesta divisió, Sant Cugat es troba dins de la regió sanitària Metropolitana Nord. Una àrea que inclou municipis del Vallès Occidental, Vallès Oriental, Barcelonès Nord i el Maresme.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar