Rafael Robledo renuncia a la presidència de la Unió Ciclista Sant Cugat

20/10/2020 – Tina Forest Illas /

Rafael Robledo ha anunciat que deixa la presidència de la Unió Ciclista Sant Cugat. Ho fa després de dos mandats i mig al capdavant de l’entitat, i el substituirà Oriol Cusó, que fins ara exercia com a sots president.

El principal motiu de la renúncia és no haver pogut enllestir el projecte d’un circuit ciclista per la ciutat durant la legislatura actual. Robledo va pactar de manera excepcional una pròrroga del seu mandat per seguir treballant en aquesta iniciativa, però va deixar molt clar que si aquesta no tenia continuïtat, faria un pas al costat.

Amb la situació de pandèmia actual, el projecte del circuit ciclista ha quedat aturat, i amb ell, també ha acabat el mandat de Robledo a la Unió. No obstant això, Robledo ha explicat en un comunicat que seguirà treballant en aquest projecte de ciutat, però des d’un altre àmbit.

També han renunciat al seu càrrec tres membres més de la Junta: Cisco Company, José Antonio Gregorio i Francesc Martínez Carós.

Actualment la Unió Ciclista Sant Cugat té aproximadament 400 socis inscrits, i disposa de dues escoles de ciclisme i BikeTrial, un local social, una secció de triatló, seccions de BTT, ciclisme de carretera i cicloturisme.

Aquesta és la carta completa de Rafa Robledo:

Apreciats socis/es i amics/es de la Unió Ciclista Sant Cugat,


Us escric aquestes línies per comunicar-vos la meva decisió de renunciar a la presidència de la Unió Ciclista Sant Cugat avui dia 13 d’octubre de 2020. Decisió aquesta que no és improvisada ni poc meditada, doncs ja en la passada campanya electoral vaig parlar i convenir-ho amb el sots president en Oriol Cusó i Calaf, ja que els que em coneixeu o heu pogut intercanviar opinions amb mi, sabeu la meva opinió sobre el manteniment de càrrecs en qualsevol estament de la nostra societat que mai deuria ser superior a dos mandats.

Plantejament aquest que bé donat per l’interès que sempre he mostrat en la participació i relleu generacional com a base per no desviar el pensament democràtic en l’exercici de responsabilitats en la vida pública.
Com us dic, aquesta decisió ve d’un pacte amb el sots president suportat pel meu argument davant de l’assemblea per aconseguir de forma excepcional una pròrroga en el meu mandat. Proposta aquesta a la que vàreu donar suport per unanimitat i que us agreixo de tot cor. També agraeixo a la meva Junta el seu escalf incondicional en tot moment. Tres dels membres també renuncien: en Cisco Company, en José Antonio Gregorio i en Francesc Martínez Carós. Els fets són clars, jo vaig proposar aquesta pròrroga envers la clara expectativa de què per fi (5 anys), el nostre projecte d’un circuit ciclista per la ciutat fos realitat en l’actual legislatura local.

Vaig condicionar clarament i sense embuts aquest fet a la meva continuïtat com us dic i vaig deixar ben clar que si pel que fos no es produïa el que tots pensàvem que ja estava fet, jo renunciaria al meu mandat doncs per a mi seria insuportable pensar que es pogués afirmar que tot havia sigut una argúcia per continuar en el càrrec. Així doncs vaig pactar amb en Oriol que si el esdeveniments ens portéssim a aquest punt jo, renunciaria deixant la presidència a les seves mans.

Això és el que ha passat i no hi ha altre motivació que justifiqui la meva decisió. Vàrem acollir el Club de mans dels presidents en Ramon Martos i en José Maria Blasco amb bones condicions i una massa social al voltant de 175 socis i ara l’entreguem, si es pot dir així, amb una afiliació propera als quatre-cents socis, dues escoles de ciclisme i BikeTRial, un local social per primera vegada en la història de la nostra entitat, una secció de triatló, seccions de BTT, ciclisme de carretera i cicloturisme.

També deixem el Club a un nivell d’entre els més grans del nostre país i amb unes relacions i incidència dintre de la societat santcugatenca força bones.

Per acabar dir-vos que sempre m’ha preocupat el moment del relleu, ja que els canvis sempre creen incerteses i les entitats com la nostra hi son molt sensibles. Dic això per presentar-vos al meu successor, actual sots president, en Oriol Cusà i Calaf com a persona de total confiança i excel·lent gestor, com ha estat demostrat durant aquest període en què hem treballar conjuntament.

Seguiré treballant en el que és un projecte de ciutat, EL CIRCUIT, però des d’altre àmbit i esperant el moment adequat per intentar que sigui possible i que no serà en l’actual mandat municipal per diversos motius, entre ells i no el menys important, el Covid-19.

Una abraçada a tots/es,

Rafael Robledo i Margalef

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar