Reprodueixen un gran mural del ‘Guernica’ en suport al poble palestí

(19/2/2024 – Redacció)

Famílies de diverses escoles de Sant Cugat han repintat a mida real el ‘Guernica’ de Picasso, en resposta al mural que la regidora d’educació va demanar que es retirés de l’escola Pins del Valles a finals de novembre. El nou mural gegant s’han penjat aquest dissabte al mur del Monestir, en el marc d’un acte organitzat des de diferents entitats com la Coordinadora d’AFES o la plataforma Sant Cugat amb Palestina.

Més enllà de la polèmica sorgida arrel de les peticions de la regidora i els problemes per obtenir els permisos d’aquest acte denunciats la setmana passada per la coordinadora d’AFES, aquesta Jornada solidària amb Palestina ha reunir a la pl. d’Octavià prop de 200 persones i ha servit als organitzadors per donar a conèixer la situació actual a Gaza.

El membre de Famílies de Sant Cugat amb Palestina -un dels organitzadors de la cita-, Riki Benito, ha explicat que l’acció té una doble vessant, per una banda, “fer una crida a la solidaritat amb el poble palestí”, i, per l’altra, posar de manifest “l’intent de silenciar” del govern municipal.

Benito ha dit que l’Ajuntament de Sant Cugat va justificar la retirada del mural, tal com va traslladar al centre escolar, perquè “era un posicionament de part” i en aquest conflicte s’havia d’optar per una postura “neutral”. El membre de l’entitat ho ha titllat “d’hipòcrita”, ja que hi ha “el precedent de la guerra d’Ucraïna” que, segons ha indicat, es va tractar a les aules, es van fer exposicions i “se’n va parlar de forma proactiva”.

L’integrant de Famílies de Sant Cugat amb Palestina ha carregat contra l’administració local per impedir que no es pugui penjar un ‘Guernica’, “símbol universal de la pau i contra els bombardejos i el feixisme”. Benito ha advertit que seguiran “lluitant perquè hi hagi una posició crítica” a les escoles envers la guerra a Gaza i d’altres que hi ha pel món, i que “no hi hagi diferències entre conflictes”. A la vegada, Benito ha recordat que en aquest enfrontament a Gaza hi ha hagut “més de 30.000 morts, dels quals uns 13.000 són infants”.  La voluntat amb el nou ‘Guernica’ és que pugui servir de material a les escoles i en altres manifestacions, “posar-lo a disposició de la ciutadania de Sant Cugat”, ha subratllat Riki Benito. L’acte dut a terme a la plaça Octavià s’ha complementat amb actuacions musicals d’entitats locals.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar