No renoven els contractes a inquilins per reconvertir immobles en lloguers per habitacions

(3/11/2023 – Redacció)

Ens els darrers mesos s’han deixat de renovar els contractes de lloguer de molts inquilins santcugatencs i tal com ha adelantat el diari Ara, hi ha blocs de pisos que s’estan buidant. L’objectiu és reconvertir el model de negoci d’aquestes propietats que fins ara oferien contractes de lloguers tradicionals en l’anomenat “coliving”, un model d’habitatge orientat a gent jove amb una forma de vida similar basat en el lloguer per habitacions i serveis comunitaris. Una pràctica legal però que desde l’Ajuntament i el Sindicat de Llogateres comportarà l’expulsió de més de 100 famílies de Sant Cugat.

Des d’ERC a Sant Cugat, membres de l’equip de govern del consistori, han afirmat a xarxes que el projecte per reconvertir desenes de pisos en habitacions de lloguer és “un cas clar especulació amb l’habitatge”. Aquest és un tema que ha saltat als mitjans en els darrers dies però que des del Sindicat de Llogateres porten denunciant des de fa prop de dos anys.

S’estima que unes 100 famílies de Sant cugat es podrien veure afectades per aquesta pràctica però des del Sindicat de Llogateres creuen que podrien ser moltes més. Uns dels llogaters afectats, en declaracions a TV Sant Cugat, ha confirmat que molts dels afectats ja s’han pogut reunir amb representants de l’Ajuntament i que s’estan mobilitzant a través del Sindicat de Llogateres per a dur a terme accions de protesta i denúncia del seu cas. Ja són prop d’una seixantena les persones que integren aquest grup d’afectats i s’espera que moltes altres s’hi vagin afegit a mesura que s’apropi el venciment dels seus contractes.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar