Sabíeu que el “Camí de Santiago” passa per Sant Cugat?

(23/1/2024 – Redacció)

Hi ha diverses rutes del Camí de Sant Jaume, que és com es coneix en català al Camí de Santiago, que tenen com a punt de sortida Barcelona i una d’elles passa per la nostra ciutat. Si camineu pel centre de la ciutat i us fixeu en el terra podreu veure llambordes amb la típica petxina del pelegrí en color groc. Es tracta del símbol universal del Camí de Sant Jaume que s’utilitza per a la seva senyalitza les rutes oficials.

La ruta
La que passa per Sant Cugat és una de les diverses rutes que connecten Barcelona amb Santiago, concretament la GR-6, que té com a punt de sortida el Parc del laberint d’Horta. El camí entra a Sant Cugat des de Collserola per Sant Medir, Can Borrell i el Pi d’en Xandri. Entra a la ciutat per la plaça del Rotary, la rambla del Celler, av. Francesc Macià fins al Monestir. Allà encara el carrer Major, la pl. de Sant Pere, c/ Sant Domènech, el passatge de la Creu fins a Rius i Taulet. Un cop a l’ermita de Sant Domènec, enfila ja cap a Volpelleres, creua l’AP7, passa per Can Graells i surt de la ciutat per Can Barata. Podeu consultar la ruta a Wikiloc.

Es tracta d’una ruta molt similar a la del camí dels Monjos que connecta el Monestir de Sant Cugat amb el monestir de Sant Llorenç del Munt, situat al cim de la Mola.

Més promoció
Ara l’Ajuntament vol promocionar més aquesta ruta que passava desapercebuda per a molts santcugatencs. Aquest gener, el ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció que partia d’una iniciativa del PP per a la creació d’un pla de dinamització i promoció del Camí de Sant Jaume, en castellà conegut com el Camí de Santiago, al seu pas per Sant Cugat. Entre d’altres mesures, aquest pla ha de contenir accions com la conservació i millora dels senyals del Camí assegurant-ne la visibilitat i bon estat de conservació, així com la promoció de Sant Cugat “com a lloc estratègic de pas del Camí de Santiago / Sant Jaume, desenvolupant campanyes de promoció i difusió que destaquin el nostre municipi com un lloc significatiu al Camí, fomentant el turisme i la visita de pelegrins”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar