Salvador Brotons s’estrena com a director titular a l’Orquestra Simfònica Sant Cugat amb el concert “Quadres d’una exposició” de Mússorgsky

(21/11/2022 –  Redacció – OSSC)  

Salvador Brotons ha dirigit en moltes ocasions a l’Orquestra Simfònica Sant Cugat però la d’aquest divendres va ser una ocasió especial, perquè va ser el seu primer concert com a director titular de la formació. La vetllada va començar amb un concert per a dos pianos i orquestra amb composicions de Poulenc i Ravel a càrrec dels solistes Alex Alguacil i Yukiko Akagi de prestigi internacional. El programa va continuar amb la famosa suite de Mússorgsky: “Quadres d’una exposició” que donava títol al concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat al Teatre-Auditori.

“Aquesta és una obra que posarà a prova l’Orquestra Simfònica Sant Cugat”, diu Salvador Brotons en declaracions prèvies al concert. Ens parla de “Quadres d’una exposició”, que va ser composta per piano per Mússorgski, i Ravel en va fer la versió orquestral, que és la que va tocar l’orquestra aquest divendres. “Ravel orquestrava de manera molt delicada, buscant tot el color”, diu Brotons, i subratlla que a les partitures dels instruments de corda de “Quadres d’una exposició” va fer molts divisi. “Ravel ha estat un dels grans orquestradors de música clàssica”, sentencia Brotons. Ravel també va orquestrar “Ma mère l’oye”, que havia compost ell mateix per a dos pianos i que és una de les altres peces que s’han ofert en aquest concert.

Fotografia: simfonica.cat

El proper gran concert de la formació santcugatenca al Teatre-Auditori serà el tradicional de “Valsos i Danses” dirigit de nou, per l’ara director artístic i fundador de l’Orquestra, Josep Ferré. Un concert que tindrà lloc a la nostra ciutat la nit del 27 de desembre i que aquest any també es podrà veure en diverses ciutats com Badalona, Cornellà, Reus Vilassar de Dalt i Montcada i Reixac.

Podeu consultar els propers concerts de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat al seu web.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar