Sant Cugat acollirà el primer Museu del Còmic de l’estat espanyol

29/03/2019 – REDACCIÓ /

Sant Cugat serà la seu del primer Museu del Còmic de l’estat espanyol i comptarà també amb el major fons documental del país, prop de 30.000 referències de còmics, novel·les gràfiques, premsa satírica, setmanaris, premsa infantil i revistes, de les quals, unes 2.000 seran obres originals. Un recull que és la unió de diverses col·leccions privades donades a la Fundació del Museu del Còmic de forma desinteresada. Un ampli recull dels més de 150 anys d’història del còmic català i espanyol i que en breu serà digitalitzat i posat a disposició d’afeccionats i estudiosos del medi.

museu-comic-santcugat
Mostra del fons del futur museu del còmic de Sant Cugat

La intenció del Museu és poder exposar la major representació d’obra original i per fer-ho, té previst obrir les seves portes abans de l’estiu amb una una superfície de 500 metres quadrats distribuïts en tres plantes. Dues d’elles per a l’exposició permanent i la tercera per a activitats i exposicions temporals. Ho farà a l’antic edifici de l’Ateneu Santcugatenc, a la plaça Pep Ventura, un edifici que data del 1850 i que s’ha reformat completament per a acollir aquest museu.

Es tracta d’una fundació privada (Fundació Museu del Còmic) però estan treballant per a aconseguir patrocinadors i amics del Museu per a poder assolir nous objectius en un futur pròxim.

Els principals objectius del Museu són recuperar i preservar el patrimoni que han recopilat i posar en valor el còmic com a art d’expressió, de vital importància en la formació cultural, artística i social de la societat. Ho farà com a espai de memòria i exposició però també fomentant la consulta, l’estudi i la seva promoció. Un espai únic a tot el territori que li dedicarà al còmic un espai com es mereix.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar