Sant Cugat acollirà La Cursa de RAC1 el 16 d’octubre

22/09/2022 – Redacció

Diumenge 16 d’octubre es celebrarà a Sant Cugat La Cursa de RAC1 amb el suport de l’Ajuntament. Una prova singular amb recorregut circular de 5 km que passarà pels llocs més emblemàtics de la ciutat com el Monestir, els edificis modernistes, el Mercat Vell, el Teatre-Auditori o el Golf. Serà la 7a edició i la primera que se celebra al Vallès i l’objectiu que es marquen és assolir els 5.000 corredores i corredors, que és el màxim que permet la cursa.

Fotografia: Premsa Ajuntament

La samarreta oficial de La Cursa de RAC1 d’aquest any reprodueix el rosetó del Monestir i per aquest motiu s’ha triat aquest espai per a fer la presentació oficial. Els rosetons són una de les grans contribucions del gòtic a la història de l’arquitectura occidental, i el de Sant Cugat és un dels tres més grans conservats a Catalunya. Data del s.XIV i s’inspira en el transsepte sud de la catedral de Notre-Dame de París.

Mireia Ingla, alcaldessa: “El rosetó del Monestir és un dels trets més distintius de Sant Cugat i un símbol del patrimoni arquitectònic de la ciutat. És un orgull, per tant, que aquest element tan present en el nostre imaginari col·lectiu llueixi a la samarreta de La Cursa de RAC 1. Estic convençuda que el 16 d’octubre viurem una festa de l’esport als nostres carrers.”

Jaume Peral, director de RAC1: “Estem molt contents de poder recuperar la normalitat de La cursa de RAC1 a Sant Cugat, després de la pandèmia. L’objectiu d’aquest any és fer rècord de participació a la ciutat. A Sant Cugat i el Vallès Occidental en general hi ha molta tradició de fer esport, de córrer. El 16 d’octubre, volem tenyir la ciutat de Sant Cugat de vermell, per això animo tothom a que s’hi inscrigui perquè serà un gran dia d’esport i ràdio”

Fotografia: Premsa Ajuntament

La presentació de la samarreta també ha comptat amb el tinent  d’alcaldia de Presidència,  Pere Soler; el regidor d’Esports, Francesc Carol; el director de l’Hospital Universitari General de Catalunya, Xavier Mate; i el gerent de Sorea, Josep Montserrat, patrocinadors de la cursa.

L’alcaldessa Mireia Ingla i el director de RAC1 Jaume Peral donaran el tret de sortida a la cursa al matí del 16 ‘d’octubre a les 9.30 h. Com sempre, La Cursa de RAC1 serà una gran festa de la ràdio i l’esport. A més, el “Via lliure”, de Xavi Bundó, s’emetrà en directe des de la plaça del Teatre-Auditori, punt neuràlgic de la cursa, amb la col·laboració d’editors i convidats de la ràdio i actuacions musicals.  

Les inscripcions es poder fer al web www.lacursaderac1.cat

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger