Sant Cugat amb Palestina demana al ple que es posicioni sobre la guerra a Gaza

(21/2/2024 – Redacció)

La CUP ha presentat al ple una moció en nom de Sant Cugat amb Palestina que, entre d’altres peticions, exigeix un alto el foc immediat a Gaza i demana a l’equip de govern municipal que doni suport a aquelles iniciatives ciutadanes que promoguin el fi de la violència i la defensa dels drets humans. Una moció que ha servir per a que els partits del ple es posicionin sobre aquest conflicte i que ha introduit l’activista social Júlia Bolao, en nom de Sant Cugat amb Palestina.

Un altre dels punts de la moció demana “a l’Ajuntament de Sant Cugat que s’adhereixi a la campanya civil internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel en els termes en què aquesta està plantejada. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Cugat es compromet a no establir cap mena de conveni ni tracte comercial, acadèmic, cultural, polític o esportiu amb les institucions, empreses o organitzacions israelianes fins que aquest estat compleixi amb la seva obligació de reconèixer el dret a l’autodeterminació del poble palestí i acati el dret internacional”.

La moció ha acabat sent retirada del ple ordinari de febrer per evitar que prosperés l’esmena a la totalitat de Junts per Sant Cugat, que comptava amb els presumptes vots del PP i Vox.

La plataforma Sant Cugat amb Palestina aglutina diferents col·lectius, entitats i persones solidàries amb el poble palestí.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar