Sant Cugat augmenta a 240.000 euros l’ajuda dels casals d’estiu

17/06/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat va presentar aquest dimarts l’oferta de casals per als infants i joves de la ciutat. Una proposta que enguany destinarà 240.000 euros per a les famílies més vulnerables perquè cap nen es quedi sense casal d’estiu i per garantir la igualtat entre tots els infants de Sant Cugat.

Fotografia d’arxiu d’Escola Sant Cugat

La Tinenta d’alcaldia de Drets Socials i igualtat, Núria Gibert, va explicar que garantir el dret dels infants al lleure educatiu “contribueix a l’equitat. La diferència entre tenir accés a casals d’estiu o no tenir-los pot generar diferències en molts nivells”.

Aquests ajuts van dirigits als infants i adolescents nascuts entre l’any 2004 i el 2016, empadronats i residents a Sant Cugat que participin en activitats d’estiu organitzades a la ciutat i que compleixin tots els requisits socioeconòmics que ha establert l’Ajuntament i que es poden consultar al web santcugat.cat. Les famílies que estiguin interessades poden demanar aquest ajut al web de l’Ajuntament o l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) per cita prèvia.

Tot això amb l’objectiu que els nens i nenes de Sant Cugat puguin gaudir d’un casal d’estiu i que cap se’n quedi exclòs, segons va declarar la Tinent d’alcaldia de Cultura, Educació i Universitat, Esports, Joventut i Memòria Històrica, Esther Madrona.

Oferta de lleure educatiu a Sant Cugat

Els àmbits d’Educació, Cultura, Esports, Joventut, Serveis Socials i Ciutadania de l’Ajuntament i la coordinadora de l’Associació de Famílies d’Alumnes AFES i diverses entitats esportives i de lleure han aplegat esforços per fer possible que els nens i nenes puguin triar entre un extens programa d’activitats durant els mesos de juny, juliol i agost.

Campus OMET

Els campus esportius municipals ofereixen 10 modalitats per a nens i nenes de P3 a segon de Batxillerat: Motrijoc, Iniciació esportiva, Diveresport, Pre-Joves, Multiesportiva per a joves, Hípica i Natura, Atletisme, Hip Hop i casals de Setembre.

Casals d’Estiu de la coordinadora d’AFES

Les AFES de les 12 escoles públiques s’han unit per proposar uns casals amb prop de 500 activitats (robòtica, circ, anglès, dansa, teatre, bàsquet, ball de bastons…) per a nens i nens de primària que compten amb la coordinació de Paidós i amb la col·laboració d’entitats de la ciutat.

Oferta dels clubs, entitats i empreses

Clubs de bàsquet, futbol, voleibol, rugbi, La Unió, el Club Muntanyenc, el Casalet Infantil de les Planes, els Espais Joves de les Planes i la Floresta, l’Ohficina Jove i empreses i entitats culturals i artístiques ofereixen campus, tallers i casals.

Totes aquestes entitats i empreses rebran un suport de l’Ajuntament de Sant Cugat en la  Cessió espais municipals,  Material de desinfecció i higiene,  l’ús d’espais de la via pública per activitats a l’aire lliure i a activitats culturals i d’oci de la ciutat i ajuts econòmics per garantir la seguretat i la higiene o la contractació de monitors especialitzats en infants discapacitats.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar