Sant Cugat ballarà als carrers el 27 d’abril per celebrar el Dia Internacional de la Dansa

(24/4/2024 – Redacció)

Els carrers de Sant Cugat s’ompliran de música i ball el proper dissabte 27 d’abril per commemorar el Dia Internacional de la Dansa. La iniciativa comptarà amb participació d’entitats i escoles de formació de la ciutat que han organitzat diferents activitats per dinamitzar, fomentar i mostrar a la ciutadania tot el potencial d’aquesta disciplina artística.

Núria Escamilla, regidora de Cultura: “Que la Taula de Dansa hagi treballat conjuntament amb l’objectiu de donar visibilitat organitzant aquests espectacles de carrer participatius per commemorar el dia internacional de la dansa és realment important per la ciutat. El Dia Internacionals de la Dansa és un dia reivindicatiu que a més a més mostra el potencial en entitats i escoles de dansa que té Sant Cugat i apropa la dansa a la ciutadania portant-la al carrer, per compartit i promocionar aquesta disciplina artística”.

La jornada s’iniciarà a les 12 h a la plaça Lluís Millet amb la ballada infantil “Ballem Lip Dub”, que donarà pas a la lectura del manifest de l’APdC (Associació de Professionals de Dansa de Catalunya), a càrrec de la cooperativa empordanesa de referència en la dinamització de la dansa i el moviment, AGITART.

Tot seguit, començarà l’espectacle itinerant “El carrer dansa”, ideat per Ana Pérez i dirigit per la Taula de Dansa, que recorrerà l’eix de vianants de la ciutat mostrant diferents propostes que viatjaran des de la dansa clàssica a la contemporània, passant per les danses llatines, els balls de saló, les danses urbanes, el country, el flamenc i dansa d’arrel, entre d’altres.

El recorregut començarà a la plaça de l’estació i finalitzarà la pl. de Can Quitèria. Els ballarins i ballarines faran intervencions en diferents punts del centre i també durant les transicions d’un espai a l’altre. En tot moment aniran acompanyats per un carro de la companyia L’Avalot, equipat amb un equip de so, que posarà un fil musical al llarg de tot el camí.

L’última actuació tindrà lloc a Can Quitèria, on, posteriorment, representants de la Taula de Dansa faran un petit parlament per sumar-se al manifest de l’APdC, que reclama més espais per a la dansa. La música i un ball col·lectiu posaran punt final a la celebració.

Podeu llegir el Manifest del Dia Internacional de la Dansa en aquest enllaç.

La Taula de Dansa està formada actualment per Laura Esteve Centre de Dansa, Escola Sant Cugat, La Tacones, l’Esbart Sant Cugat, el Grup Mediterrània, la Sant Cugat Dance Academy SCD, Global Movement, Qgat Country i Tarab, Associació d’Amants de la Dansa Oriental.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar