Sant Cugat celebra el Corpus Christi amb catifes de flors i el tradicional ‘ou com balla’

(20/06/2022 – Redacció)  

Aquest any el Corpus Christi al Monestir s’ha pogut tornar a celebrar sense cap limitació. La festivitat ha començat amb la Missa Major. El Corpus és una festivitat catòlica d’acció de gràcies pel Sagrament de l’Eucaristia. Una celebració que ha mantingut i actualitzat el seu caràcter solidari des dels seus orígens i per això, aquest dia, totes les aportacions dels fidels es destinen a donar suport a la tasca de Càritas.

Després de la Missa s’ha donat pas a la processó del Santíssim, que ha recorregut els jardins del Monestir acompanyada de pregàries i cants. Una processó que ha comptat amb la participació especial de molts nens i nenes de la catequesi, així com del Joan i la Marieta, els gegants de Sant Cugat, i també els caparrots de Sant Cugat, que ho fan aquest any per primera vegada.

El seguici ha recorregut les tradicionals catifes de flors naturals. Un muntatge que va començar a les 10 del matí obert a tothom i amb dissenys i confecció dels materials a càrrec de diversos grups de la Parròquia: els voluntaris del Corpus, el grup de joves de la parròquia i els grups Amoris Laetitia del Monestir. Enguany també s’hi han sumat voluntaris i famílies de diverses escoles de Sant Cugat.

La Parròquia Sant Pere d’Octavià va recuperar l’any 2012 la tradicional catifa de flors per Corpus després que aquesta tradició, que omplia els carrers de Sant Cugat, s’hagués perdut. Per la celebració del Corpus al Monestir, cada any s’han anat augmentant els metres d’encatifat i enguany seran un total de 20 metres repartits en diferents trams del recinte.

Una altra imatge típica d’aquesta celebració és l’ou com balla, que va estar girant durant tot el dia a la llotgeta del Monestir. Una tradició que simbolitza la vitalitat i l’esperança.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar