Sant Cugat celebra el seu tomàquet

(4/9/2023 – Redacció)   

Sant Cugat ha acollit la 2a Festa del Tomàquet Mandó de Collserola, una varietat que es va deixar de cultivar tradicionalment al parc a mitjans del segle XX i que fa uns anys ha rescatat el seu conreu. La iniciativa de la festa va sorgir el 2022 de la mà de l’Associació Collserola Pagesa i impulsada pels seus integrants i l’Aula Gastronòmica de Sant Cugat, amb el suport de l’Ajuntament i del Parc Natural de la Serra de Collserola.

El seu objectiu és donar a conèixer l’agricultura de la Serra de la mà dels diferents productors locals. També posar en valor una agricultura històrica, de proximitat i basada en la sostenibilitat i l’alta qualitat alimentària i gastronòmica. Tot això en un context lúdic i de caràcter familiar a la plaça de Barcelona. Activitats com el showcooking de receptes de tomàquet mandó, com aquesta que ens presenta l’Ale Manetti, coordinadora de l’Associació Gastronomica Manjaretti i col·laboradora de l’Aula Gastronòmica de Sant Cugat.

El cor de la festa han estat els productors locals que han omplert la plaça amb les seves paradetes durant tota la jornada i que un cop més van exhaurir els tomàquets abans del migdia. Tot i que també van participar altres productors de productes de la Serra Collserola com Mel Vida o la L’Ortiga Cooperativa.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar