Sant Cugat celebrarà la Setmana de la Gent Gran de l’1 al 7 d’octubre  

(27/09/2022 – Redacció)  

S’han presentat els actes programats amb motiu de la Setmana de la Gent Gran, que després de dos anys de pandèmia recupera la normalitat amb activitats tan populars com El Show, la Marxa de la Gent Gran o Les Olimpíades entre casals i llars d’avis. En total s’han programat 9 activitats, organitzades per per la Taula amb el suport de l’Ajuntament.

Ela actes arrencaran aquest dissabte 1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran amb una marca que arrencarà a les 10h del matí a la plaça d’Octavià i s’acostarà a la Torre Negra.

Programació

 • Dissabte 1 d’octubre
  10 h. Marxa de gent gran. No cal inscripció.
  De la Plaça d’Octavià a la Torre Negra.
 • Diumenge 2 d’octubre
  18 h. Concert de les corals: Tardor, Rosa d’Abril i La Unió.
  Plaça d’Octavià
 • Dilluns 3 d’octubre
  17 h. Olimpíades: Competicions entre els casals de Les Planes, La Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-sol, Llar d’Avis i Creu Roja. Inscripció prèvia als casals.
  Casal Sant Cugat: Jocs de taula (escacs, dòmino, parxís i rummikub).
  Casal de Valldoreix: Altres jocs (billar, futbolí, petanca i ping-pong).
 • Dimarts 4 d’octubre
  De 10 a 12 h. Activitat física. Taller de “Flow-up”
  Casa de Cultura.
  Cal inscripció prèvia
 • 18 h. Teatre. Amb La Global de la Floresta, Còmic Llar, El Cercle de Valldoreix i  Sol d’Oreix.
  Lloc: Llar d’Avis.
 • Dimecres 5 d’octubre
  De 10 a 13 h. “Avis drapaires”
  Concentració a la plaça Octavià, per fer la neteja del camí de ronda cap a Cerdanyola.
 • 19 h. Taula rodona: “Soletat i edatisme”. Amb Montse Celdrán, professora de psicogerontologia de la UB i David Igual, Director d’Operacions de Pensium.
  Casa de Cultura
 • Dijous 6 d’octubre
  18 h. Conferència: “I després de la Pandèmia, què? Lliçons apreses”.  Amb el Dr. Jaume Padrós, President del Col·legi de Metges de Barcelona. Org: Aula d’Extensió Universitària.
  Trade Center
 • Divendres 7 d’octubre
  18 h. Show de final de la setmana.  Actuacions amb grups de Mira-sol, La Floresta, Marxosos, Santa Rosa i Roquers Group. Lliurament de trofeus.
  Plaça d’Octavià

Tertúlia televisada
Televisió Sant Cugat dedicarà un programa especial a la Setmana de la Gent Gran que s’estrenarà aquest dimecres 28 de setembre a les 21.30h i que es redifondrà al llarg de tota la setmana. Es tracta d’una edició especial de l’espai “Grans Persones Grans”, presentat per Joan Cortadellas amb forma de tertúlia i diferents representants de les entitats que integren la Taula de la Gent Gran. Un programa gravat als jardins de la Llar d’Avis de Sant Cugat.

Nova Guia de la Gent Gran
Una altra de les novetats d’enguany és la presentació de la Guia de la Gent Gran, que pretén difondre i donar a conèixer tots els recursos existents a la ciutat, per tal que qui ho necessiti, pugui sol·licitar-los o acollir-s’hi. La guia està dividia en diferents àmbits: viure a casa, despeses, mobilitat, salut, temes legals, lleure i centres per a la gent gran.

Marco Simarro, tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat: “Venim d’uns anys molt durs per la gent gran i és fonamental recuperar espais de socialització. La celebració de la Setmana de la Gent Gran torna per visibiltizar aquest col·lectiu i per activar la comunitat promovent, així, propostes per l’envelliment actiu. A més, presentem la Guia de la Gent Gran, una eina per difondre tots els recursos i serveis adreçats a aquest col·lectiu”.

La guía s’enviarà  a totes les persones de 65 anys o més de la ciutat amb motiu de la Setmana de la Gent Gran.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar