Sant Cugat celebrarà Sant Jordi amb més de 30 activitats presencials i més de 80 parades de llibres i roses

(12/04/2022 – Redacció)  

Aquest any la Diada de Sant Jordi recupera el seu format d’abans de la pandèmia amb més de 80 parades de llibres i roses però també amb una trentena d’activitats presencials que s’han organitzat al llarg d’una setmana.

A Sant Cugat, es preveu que 84 parades de llibres i roses tornin a ser protagonistes de la Diada, amb la plaça Octavià com a epicentre però també la resta de places i carrers de la ciutat al llarg de tota la jornada del 23 d’abril, on s’hi podrà passejar sense restriccions sanitàries.

llibres-santcugat-santjordi
Santcugatencs remenant llibres per Sant Jordi

Uns dies abans de la diada, a partir del 19 d’abril, l’Ajuntament, en col·laboració amb diverses entitats santcugatenques, ha programat espectacles familiars, tallers per a joves, l’hora del conte, recitals poètics, concerts, xerrades, exposicions i presentacions de llibres. Uns actes que es concentren el dia de Sant Jordi i que s’allargaran fins el dissabte 30 d’abril.

Entre els actes previs a la diada destaca el tradicional concert de Sant Jordi que cada any ofereix l’Orquestra Simfònica Sant Cugat al Teatre-Auditori i que enguany es podrà gaudir el dia 22 a les 20.00 del vespre.
Aquest mateix dia tindrà lloc el Tindercat, un gran esdeveniment presencial creat per l’influencer santcugatenc Gerryquerryberry, que acumula gairebé 60.000 seguidors a TikTok i que ha escollit la seva ciutat per celebrar, l'”Operació Sant Jordi”.

Es tracta d’un espai espontani i en directe que s’emet a través de Twitter Space on l’audiència intenta trobar l’amor. Promou continguts per posicionar l’ús del català entre els i les joves a les xarxes socials i es durà a terme al Parc Ramon Barnils amb actuacions musicals en directe i foodtrucks.

El mateix dia de Sant Jordi, la plaça d’Octavià i la plaça de l’Om seran l’escenari d’activitats de cultura popular i tradicional com ara la presentació del Llibre “Conte del Griu i l’Amfisbena i l’exhibició del remolc de la colla, a càrrec dels Castellers; una jam session de l’Escola de Música Tradicional; la ballada de Sardanes que organitza l’Entitat Sardanista; la cantata a càrrec de Societat Coral La Lira o les actuacions musicals de l’Orquestra Fusió.

El públic infantil tindrà un espai específic a la plaça d’en Coll, on Òmnium Cultural, en col·laboració amb diferents llibreries de la ciutat, proposa una matinal d’activitats al voltant de la festivitat. Sant Jordi també se celebrarà als districtes amb activitats lúdiques per a totes les edats.

Aquest any es donarà un especial protagonisme al poeta santcugatenc Gabriel Ferrater, del qual es compleix enguany el centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort, tindrà un paper destacat dins de la programació que inclou un concert d’homenatge a la Sala Clavé de La Unió amb “Gabriel Ferrater Sextet”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar