Sant Cugat celebrarà una versió virtual del “Paga-li, Joan”

14/05/2020 – REDACCIÓ /

Anunciada la cancel·lació de la Festa Major arran de la crisi de la COVID-19, la comissió organitzadora del ball del “Paga-li, Joan” ha proposat a l’Ajuntament de Sant Cugat celebrar-ho en format online.

pagalijoan
Imatge de la darrera edició del Paga-li, Joan

La comissió proposa a la ciutadania enregistrar un vídeo per mostrar els passos de la dansa típica local. Les instruccions per enregistrar el vídeo i participar al ball apareixen en el vano plegable –dissenyat per l’Escola d’Art- que s’enviarà a les llars de la ciutat.

Laura Fernández i Roger Cusidó, membres de la Comissió del Paga-li, Joan han explicat que aquest any la festa es reinventa per adaptar-se a l’actual situació. “Aquest Sant Pere no volem perdre la tradició de ballar el ball del vano i el ram, el Paga-li Joan, tan arrelat a la ciutat. Així que aquest any, ens reinventem! El Paga-li, Joan, viu ara i sempre” .

A banda del vano, els participants també comptaran amb l’ajuda de diferents vídeos al canal de Youtube “Paga-li, Joan”. Un vídeo amb la música del ball i un tutorial per aprendre a ballar-lo. 

Fins al 10 de juny, els santcugatencs que vulguin participar en aquesta iniciativa poden enviar l’enregistrament amb el vano a pagalijoan@gmail.com.

Amb els vídeos recollits es farà un muntatge i es reproduirà el ball sencer el 29 de juny a les 20 hores.

D’aquesta manera, se celebrarà el “Paga-li, Joan” el dia de Sant Pere, juntament amb el concurs d’arrossos virtual, anunciat també aquest dijous, per mantenir el dia del copatró de Sant Cugat, la celebració de les activitats més emblemàtiques i identitàries de la festa grossa.

Ho ha dit la Tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, en un vídeo difós a les xarxes socials.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura ha explicat que des de l’Ajuntament aplaudeixen iniciatives com aquestes que volen mantenir viu l’esperit de la festa. “La pandèmia ens va obligar a cancel·lar la Festa Major i és una llàstima  haver d’esperar fins a l’any vinent per gaudir-la com sempre hem fet. Ara bé, sabem i sentim que l’esperit de la festa és quelcom inajornable i des de l’Ajuntament aplaudim iniciatives com aquestes i els hi donem tot el nostre suport. Perquè la tradició és quelcom que ens defineix més enllà de realitats excepcionals com la que estem passant. Celebrem Sant Pere!”

En aquest vídeo també ha animat a la resta d’entitats de la ciutat i els ciutadans de Sant Cugat en general a compartir a les xarxes socials les experiències de Sant Pere amb fotografies i vídeos amb l’etiqueta #SantPereAcasastc.

El “Paga-li, Joan” és una de les celebracions més antigues de Sant Cugat i es balla, almenys, des del 1780.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar