Sant Cugat commemora el Dia Internacional contra la violència masclista

(25/11/2022 –  Redacció)  

Aquest 25 de novembre, Sant Cugat ha començat la jornada commemorant el Dia Internacional contra la violència masclista amb acte institucional al Celler Cooperatiu. A més de la lectura del manifest, l’acte s’ha acompanyat d’una actuació musical. Des del consistori aquest any la commemoració del 25H s’ha volgut centrar en la realitat dels treballs de cures i de la llar. Durant aquests dies i fins al proper 30 de novembre s’estan duent a terme una sèrie d’actes amb activitats com xerrades, documentals, concerts, tallers, caminades, esport o poesia. L’objectiu és posar de relleu que aquestes tasques continuen sent feminitzades, socialment infravalorades i sovint remunerades de forma precària. Per aquest motiu s’ha escollit el lema “Posem les cures al centre”. 

La commemoració del Dia Internacional contra la violència masclista es tancarà a la ciutat amb una marxa de protesta organitzada per diverses entitats que cada any concentren centenars de persones als carrers de la ciutat exigint la fi d’aquesta xacra de la nostra societat.

Segons dades del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Sant Cugat, el nombre de dones ateses en el que portem d’any, duplica ja les xifres de l’any 2020. En part també perquè han augmentat les hores de servei que s’ofereixen. D’altra banda, des del consistori també es va informar que el nombre de denúncies als Mossos d’Esquadra i les atencions als CAPs han baixat aquest any en un 11%.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Sant Cugat es troba a la Casa Mònaco i per fer-se ús cal demanar cita prèvia al 935 657 000.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar