Sant Cugat commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora

(8/03/2023 – Redacció)   

El Comitè 8M Sant Cugat ha convocat a primera hora d’aquest 8 de març la primera d’una sèrie de reivindicacions que han organitzat al llarg de tota la jornada. La marxa ha avançat pels carrers del centre de Sant Cugat des de les 8 del matí sota el lema “Aquest 8M ens aturem perquè el món s’aturi” i ha aturat alguns carrers durant uns minuts. Ha estat el primer de molts actes que s’han dut a terme a la ciutat, el mateix Comitè ha convocat una nova manifestació a la tarda a les 18.30 h la plaça Lluís Millet.

L’esport amb el 8M
Al llarg del matí d’aquest 8M també s’han organitzat actes de caràcter esportiu. És el cas dels tallers que ha organitzat l’Oficina Municipal d’esport per a Tothom (OMET) dins del seu programa d’activitat física per adults i gent gran. Una jornada d’activitat física oberta a tothom amb motiu de la celebració del dia de la dona que han tingut com a objectiu potenciar la figura de la dona en el món de l’esport i fer visible la causa i sensibilitzar a la població de la importància de la incorporació de la dona a la pràctica esportiva. Els tallers de gimnàstica de manteniment i de Ritmes llatins s’han dut a terme al PAV 3 ZEM Rambla del Celler amb la participació d’una cinquantena de persones.

Seguiment de la vaga
L’Ajuntament ha decretat serveis essencials amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia de la Dona Treballadora (8-M). Una vaga que s’ha seguit de forma desigual als equipaments municipals en funció de l’adhesió de cada equip a la convocatòria. Les biblioteques Gabriel Ferrater i la Biblioteca de Mira-sol no han obert i la de Volpelleres ha obert en horari de tarda.

Acte institucional
Des del consistori també han participat a la commemoració del  Dia Internacional de les Dones amb l’acte oficial que s’ha dut a terme al migdia al Celler Modernista i que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa i bona part del ple municipal. A més de la lectura del manifest, l’acte a inclòs una actuació musical a càrrec de Núria Rossy.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar