Sant Cugat contra el Càncer de Mama

(19/10/2023 – ACN)  

Aquest 19 d’octubre és el Dia Mundial del Càncer de Mama i, per aquest motiu, s’han organitzat diverses iniciatives a la ciutat, entre elles les paradetes de la Fundació Oncolliga per conscienciar la ciutadania que la detecció precoç és fonamental per prevenir o agafar a temps aquesta malaltia.

A Catalunya, el càncer de mama és el més freqüent en les dones. Se’n diagnostiquen 3.400 casos anuals en dones de 50 o més anys. La mamografia és la prova més eficaç per detectar-lo i redueix el risc de mort. Per aquest motiu des del Departament de Salut es convida les dones de 50 a 69 anys a fer-se una mamografia gratuïta cada dos anys. Tot i que no és tan conegut, el càncer de mama masculí també existeix: gairebé un 2% dels casos diagnosticats afecten l’home. 

Per continuar sensibilitzant la població sobre la importància de la prevenció i la detecció precoç del càncer de mama, la Fundació Oncolliga serà a diversos mercats i centres cívics de Barcelona, on per col·laborar amb un donatiu de 5 € s’oferirà una bossa, que ha dissenyat la il·lustradora Glàfira Smith per a Oncolliga.

Més enllà del Dia Mundial del Càncer de Mama des d’Oncolliga a Sant Cugat demanen que es torni a la situació prèvia a la pandèmia i fan una crida pel voluntariat. Aquesta fundació és una entitat sense ànim de lucre que ofereix diversos serveis als malalts de tot tipus de càncer i les seves famílies. A Sant Cugat podreu provar a les voluntàries d’Oncolliga, a més d’aquest 19 al matí als CAPS, també el dia 20 d’octubre al Mercat Torreblanca i dissabte 21 al Mercat de Mirasol de 9 h a 14 h.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar