Sant Cugat dedicarà un espai a recordar la figura d’Arcadi Oliveres

(18/04/2023 – Redacció)   

El ple municipal ha aprovat una moció institucional per tal que l’Ajuntament dediqui un espai del municipi per recordar l’economista, activista social i fill predilecte de Sant Cugat Arcadi Oliveres.

Cal recordar que el proper 6 d’abril farà dos anys de la mort d’Oliveres, que també va ser cofundador i president de la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat. Així mateix, va ser professor a la UAB, fundador de Pax Christi, director de l’Institut Víctor Seix de Polemologia, i president de Justícia i Pau, participant en moltes altres entitats com la Fundació per la Pau.

La moció destaca que “l’Arcadi era, i encara ho és en el seu llegat, una ment que ens ha ajudat a construir l’alternativa i a teixir aliances per un món més just. Però també va ser una persona propera i afable, sempre disposada a anar arreu del territori per compartir les seves idees, defensora de les oprimides, i punyent contra les opressores”.

Altres mocions
D’altra banda, el ple també ha aprovat una segona moció institucional per afrontar amb urgència els problemes derivats de l’excepcionalitat de la sequera. L’acord contempla seguir analitzant i executant solucions de subministrament urgents per utilitzar aigües regenerades així com estudiar possibilitats per continuar augmentant l’aprofitament d’aigües pluvials al municipi. També es demana continuar la implementació de les mesures previstes al Pla d’Emergència en Situació de Sequera aprovat per l’Ajuntament.

En aquest ple municipal també s’han aprovat una moció per reivindicar la figura de Guillem Agulló, que ha comptat amb els vots a favor de la CUP, ERC, PSC i Junts, i els vots en contra de C’s i de la regidora no adscrita.
També una moció sobre l’espoli fiscal que l’Estat infligeix a Catalunya, que ha comptat amb els vots a favor de Junts i ERC; l’abstenció de la CUP; i el vot en contra de PSC, C’s i la regidora no adscrita.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger