Sant Cugat entra en fase d’alerta per sequera, sense afectar l’aigua de boca

( 22/11/2022 –  Redacció – ACN )  

El Govern de la Generalitat ha declarat l’alerta per sequera en els àmbits Darnius-Boadella i Ter-Llobregat, on s’inclou Sant Cugat i que és el més poblat de Catalunya. No hi haurà restriccions a l’aigua de boca, però sí que hi haurà afectació per als usos agrícoles, ramaders, industrials i recreatius. Amb l’entrada en alerta d’aquests dos nous àmbits, ara ja hi haurà 26 comarques en alerta i 550 municipis, amb un total de població afectada de 6,7 milions de persones. 

La declaració d’alerta implica la reducció de l’ús de l’aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per als industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i per a altres usos recreatius (5%).

Jordà ha apuntat que es preveu que aquest hivern plogui més del que és habitual, però ha advertit que, encara que acabés passant, les eventuals precipitacions no “salvarien de la sequera”. Per això, ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans, que aquest estiu han augmentat 11 litres d’aigua el consum diari. De mitjana, cada persona utilitza 130 litres d’aigua al dia a Catalunya.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger